Yeni kararname ile Adıyaman-Gölbaşı Kaymakamı iken Afşin’e atanan Ali Edip Budan, görev yaptığı bölgelerde başarılı çalışmalarıyla tanınıyor.

Çalışkan yapısıyla dikkat çeken yeni Afşin Kaymakamı Ali Edip Budan hakkında köşe yazıları yazıldı ve yaptığı çalışmalar anlatıldı.

Köşe yazılarında Kaymakamlık makam kapısının sürekli açık olduğu ifade edilirken makam kapısının  köydeki eli nasırlı çiftçi Hasan Amcaya, zor durumda kaldığı için yardım isteyen Fatma teyzeye de sonuna kadar açık olduğu vurgulandı.

Makamına gelen her kesimden insana devletin tüm imkânlarını seferber ederek yardımcı olmaya çalışıyor denilen Bunda için şu ifadelere yer verildi:

“O Adıyaman Gölbaşı halkının sadece kaymakamı değil, yetim ve öksüzlerin babası, şehit ailelerinin acısını yüreğinde hisseden dert ortağı, sokaktaki vatandaşın arkadaşı, fakirin ve fukaranın hizmetkârı Adıyaman Gölbaşı Kaymakamı Ali Edip Budan…

Gölbaşı’nın her yerinde o var…Gece demeden-gündüz demeden görev başında…Makamda koltuğa bağlı değil Kaymakam Ali Edip Budan…Yeri geldiğinde makam arabasını dahi kendi kullanıyor…Yolda karşılaştığı yaşlılarla-gençlerle sohbet ediyor. Öğrencilerle iç içe “Okuyacaksınız sizler bizlerin geleceğisiniz. Sizlerle aileniz bizler ve toplum gurur duyacak” diyor… Yolda elinde file ile yürüyen ve yorgunlukta oturup dinlenen yaşlı bir teyzenin filelerini evine kadar taşıyor  Sabah evinden çıkıp makam aracına binip akşama kadar makamımda oturayım, sallabaşını al maaşını misali kimsenin işine karışmayayım diye bir şey yoktur. Onun fıtratında daima halkının arasında olmak, herhangi bir esnafın kapısından içeri girerek “Şöyle biraz sohbet edelim demek” vardır.” 

Editör: Haber Merkezi