Afşin’in son yılların en güncel tartışma konularından biri olan ‘Nazım İmar Planı’ Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesinin Belediye Meclisi Haziran ayı toplantısını bekliyor.

Bu haziran ayında yapılacak belediye meclisi toplantısında uygulama imar planı onaylandıktan sonra 1 ay süre ile Afşin Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürlüğü Askı ilan panosunda bekletilecek.

Afşin Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürü A. Güray Karabulut, “Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi tarafından 2015 yılı Eylül ayında yapımına başlanılan Afşin İlçe merkezi 1/5000 ölçekli nazım imar planı,ilk olarak Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Meclisinin 8 Mart 2016 tarih ve 2016/113 sayılı meclis kararı ile kabul edilerek askıya çıkarılmıştır. Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Meclisinin 11 Ekim 2016 tarih ve 2016/559 sayılı meclis kararı ile onanmıştır. Nazım İmar Planı Kararlarına uygun olarak hazırlatılan Uygulama İmar Planı 2017 Ocak Ayı meclisinde konu İmar Komisyonuna sevk edilerek çalışmalara fiilen başlanılmıştır. Uygulama İmar planı ile İlçenin ve sakinlerinin ihtiyacına cevap veremeyen yaya ve taşıt yolları genişletilmiş ve Park, yeşil alan vb. sosyal donatı alanları da artırılmıştır.” dedi.

Mevcut uygulama imar planında sıkça karşılaşılan problemlerden birçoğuna çözüm üretildiğini ifade eden İmar ve Şehircilik Müdürü Karabulut, “ Afşin’deözellikle kat rejimleri ada ve hatta parsel bazlı değişkenlik gösteriyorken, yeni plan ile birlikte kat rejimi daha geniş alanlarda homojen bir dağılım ile dengelenmiştir. Beyceğiz Mahallesinin büyük bir bölümünde şikayet edilen kat problemleri, Yeşilyurt Mahallesinde artık ihtiyaca cevap veremeyen yol genişlikleri ve kat sayıları, Kale mahallesinde ve Afşinbey mahallesinin büyük bir kısmında yaşanılan kat ve emsal problemleri, ilçenin genelinde yaşanılan sosyal donatı eksikliği gibi sorunlar artık çözüme kavuşturulmuştur.” Diye konuştu.

Karabulut, açıklamasını şöyle sonlandırdı:

“Afşin Belediyesi 2017 Mayıs ayı olağan üstü meclis toplantısında onaylanan Uygulama İmar Planı, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi 2017 Haziran Meclisinden de onay aldıktan sonra 1 ay süre ile Afşin Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürlüğü Askı ilan panosunda bekletilecek. İlgililerin bu süre içerisinde taşınmazın tapu kayıtlı,kimlik fotokopisi ve aplikasyon krokisi ile birlikte plan ile ilgili bilgi alabilir,görüş ve öneri bildirebilir,itiraz edilebilir.”

Editör: Haber Merkezi