Afşin'de çeşitli ziyaretler ve açılışlar gerçekleştiren AK Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal, Afşin'in karakterini oluşturan tarihi değerlerin ortaya çıkarılmasıyla alakalı gerekli çalışmaların yapılacağını söyledi.
Tarihi kimliğini koruyamayan şehirlere ne kadar hizmet yapılırsa yapılsın içinin doldurulamayacağını ifade eden AK Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal, Afşin'imizde, Afşin'in şehir kimliğini ortaya çıkaracak çalışmalar yapacağız. Bütün bu çalışmalarımızı Eshab-ı Kehf ile birleştirip Roma döneminden bugüne kadar olan Afşin'in şehir kimliğini inşa edeceğiz" dedi.

İlçe merkezinde yer alan Kale ile alakalı arkeolojik incelemelerin yapılarak tarihinin ortaya çıkarılması gerektiğini belirten Ünal, "Afşin'imizde çeşitli ziyaretlerimiz oldu ve yapılan hizmetleri inceledik. Şehit Er Ömer Erüstün Meydanı'nı dolaşırken adeta kaybolmak üzere ve unutulmak üzere olan Afşin Kalesi'ni konuştuk. Roma döneminden kalan bu yapıyı gün yüzüne çıkartmak için gerekli çalışmaları başlatacağız. Yapılması gereken hizmetlerin hepsi olur. Ama bir şehir, ruhunu koruyamazsa, kimliğini koruyamazsa o şehirden bir şey olmaz. Şehirlerde bizimle yaşar. Şehirler ne kadar lüks ve konforlu olursa olsun o şehrin bir tarihi olması gerekir. Afşin'imizin tarihi değerlerini ortaya çıkartmak için çalışmalarımız olacak" açıklamasında bulundu.

Afşin Belediye Başkanı Mehmet Fatih Güven ise, şehrin tam merkezinde yer alan Afşin Kalesi'yle ilgi detaylı bir dosyanın Kültür ve Turizm Bakanlığı'na sunulduğunu ifade etti.

UNESCO Dünya Kültür Mirasları Adayı listesine giren Eshab- Kehf ve Afşin'in diğer tarihi miraslarını ortaya çıkartmak için çalışmalar yapacaklarını söyleyen Başkan Güven, " Afşin kentinin karakterini oluşturan tarihini gün yüzüne çıkartmak için gerekli adımları atacağız. Başta AK Parti Grup Başkanvekili ve Kahramanmaraş Milletvekilimiz Mahir Ünal olmak üzere, AK Parti Milletvekilimiz Mehmet İlker Çitil ve diğer AK Parti Milletvekillerimizin destekleriyle bu çalışmalarımıza başlayacağız" dedi.
Editör: Haber Merkezi