2017-2018 futbol sezonunda Spor Toto Futbol 1. Lig’de top koşturacak Afşin İşitme Engelliler Spor Kulübü hazırlıklarına devam ediyor. Afşinli sessiz futbolcular, İşitme Engelliler Süper Lig'ine yükselerek kalıcı olmak istiyor.

2016-2017 futbol sezonunda Spor Toto 1. Lig 3. Grupta mücadele eden ve ligi 16 puanla dördüncü bitiren Afşin İşitme Engelliler Spor Kulübü yeni sezonda birinci olarak tekrar işitme engelliler Süper Lig'ine yükselmek istiyor.

Kasım ayında kuraların çekileceğini ve İşitme Engelliler Spor Toto Futbol 1. Lig’inin başlayacağını ifade eden Afşin İşitme Engelliler Spor Kulübü Başkanı Durdu Türkmen, lige şampiyonluk parolasıyla başlayacaklarını ifade etti.

- Sessiz Futbolcular, Süper Lig’de kalıcı olmak istiyor

1. Lig’de şampiyon olarak tekrar Süper Lig’e yükselmek istediklerini belirten Başkan Türkmen, “ Afşinli sporcularımızla birlikte yeni sezon için hazırlıklarımızı başlattık. Kasım ayı içerisinde Türkiye İşitme Engelliler Spor Federasyonu tarafından kuralar çekilecek ve fikstür belli olacak. 3 grupta mücadele verilecek 1. Lig’de tekrar şampiyon olmak ve Süper Lig’e yükselmek istiyoruz” dedi.

- Türkmen’den Destek Çağrısı

Takımı yeni transferlerle güçlendireceklerini açıklayan Türkmen, “Afşin İşitme Engelliler Spor Kulübü olarak sağ açık ve forvet oynayan 25 yaşındaki oyuncumuz Serhat Aslan ile 1 yıl sözleşme uzatarak imzamızı attık. İnşallah takıma yeni futbolcular transfer etmek ve takımı daha da güçlendirmek istiyoruz. Öncelikli hedefimiz 1.Lig’de başarıyı yakalamak olacak. Hazırlıklarımızı bu yönde sürdürüyoruz. Futbolcularımıza güveniyorum. Bizim tek eksiğimiz destek. Afşinli yöneticilerimizden, Kahramanmaraş Büyükşehir ve Kahramanmaraş Valiliğinden, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğünden maddi destek istiyoruz. Afşinli ve Kahramanmaraşlı hemşerilerimizden de manevi destek istiyoruz. Vatandaşlarımızın Afşin’de oynanan maçlara gelerek bizleri desteklemesi en büyük yardım olacaktır. Biz zaten güçlü bir takımız. Bizler imkansızlıklara rağmen neler yapabileceğimiz tüm Kahramanmaraş'a gösterdik. Bütün sporseverlerimizden, işadamlarımızdan destek bekliyoruz. Bizlere destek olunduktan sonra Afşin’i ve Kahramanmaraş’ı en iyi şekilde temsil edeceğimizden kimsenin şüphesi olmasın.” açıklamasında bulundu.

- Afşinli futbolcular, 2015-2016’da Süper Lig’deydi

Afşin İşitme Engelliler Spor Kulübü, maddi imkansızlıklara rağmen Afşin'i ve Kahramanmaraş'ı 2015-2016 futbol sezonunda İşitme Engelliler Süper Lig'inde temsil etme imkanına kavuşmuş ancak büyük şehir takımları karşısında tutunamayarak ligin sonunda bir alt 1. Lig’e düşmüştü.

Editör: Haber Merkezi