Afşin Belediyesi, kapalı semt pazarı yapımında ikinci etabı da tamamladı. Eski fidanlık arazisine başlanılan kapalı semt pazarının 80 tonluk çatısı, vinçle kaldırılarak takıldı.

Afşin Belediyesi kapalı semt pazarı "Uzay Kafes Çatı" sistemi ile kapatılması çalışmalarını tamamladı. Her biri 16 ton olan 5 parça kafes çatı sistemi vinç yardımıyla montajı yapıldı.

1 Milyon 24 Bin Türk Lirasına maal olacak çatının üst yapı elemanları montaj çalışmalarını yerinde inceleyen Afşin Belediye Başkan Yarımcısı Nusret Karataş, Pazar yerinin en kısa sürede tamamlanarak vatandaşların hizmetine sunulacağını belirtti.

Afşin Belediyesinin birçok noktada çalışmalarını sürdürdüğünü ifade eden Karataş, “ İlçemiz için çok önemli projelerden biri olan kapalı semt pazarı çalışmalarımızda önemli bir aşamaya geldik. Pazar yerimizin çatısı yerine monte ediliyor. İnşallah kış şartları ağırlaşmadan Pazar yerini en kısa sürede tamamlayarak pazarcı esnafımızın ve vatandaşlarımızın hizmetine sunmak istiyoruz” dedi.

Semt Pazarının toplamda 10 bin metrekare üzerine kurulduğunu hatırlatandan Başkan Yardımcısı Karataş, “ Pazarcı esnafımız 3 bin metrekarelik alana sahip olan kapalı alanda ürünlerini vatandaşlarla buluşturacak. Ayrıca sebze ve meyve pazarına ek olarak, köydeki yaşayan vatandaşlarımızın kendi ürettikleri ürünleri satabilecekleri 650 metrekare köy pazarı bölümü bulunmakta. Bunların yanı sıra vatandaşlarımızın ihtiyaçlarını karşılayabileceği, zabıtalarımızın bulunacağı bir idari binamız olacak. İdari binamızın içerisinde 6 adet lavabo ve tuvalet, çay ocağı, lokanta, dinlenme odası gibi esnafımızın ve vatandaşımızın kullanabileceği alanlar oluşturuyoruz.  Pazara gelen vatandaşlarımızın araçlarını park etmeleri için düzenli bir park alanı oluşturuyoruz” açıklamasında bulundu.

Kapalı semt pazarının, Afşin halkının uzun süredir hayali olduğunu söyleyen Karataş, “ Pazar yeri çalışmamız kış gelmeden son bulacak ve vatandaşımızın özlemle beklediği kapalı mekana kavuşacak. Bu mekan hijyeni, düzeni getirecek ve vatandaşımızı soğuktan ve sıcaktan koruyacak” diye konuştu.  

Editör: Haber Merkezi