1 Kasım Genel Seçimleri kapsamında Afşin'de bir takım ziyaretler gerçekleştiren TPB Genel Başkanı Pakdil,  Büyükşehir Belediyesi Kahramanmaraş Su ve Kanalizasyon İdaresince (KASKİ) yapılan, Afşin'in şehir şebekesinin yenilenmesi çalışmaları hakkında bilgi aldı.
Afşin'de uygulamaya koyduğumuz içme suyu alt yapı projesinin maliyetinin 16 milyon 500 bin lira olduğunu İfade eden Pakdil, "Seçim çalışmaları kapsamında Afşin'imizde çalışmalarımız oldu. 

Vatandaşlarımızla ve esnafımızla bir araya gelirken bir yandan da ilçemize yapılan hizmetleri yerinde göreme fırsatını yakaladık. Afşin'imizin içme suyu şebekesi yenileniyor ve çalışmalar hızlı bir şekilde devam ediyor. İçme suyu şebekesi çalışmalarını yürüten şantiyemize geldik ve yetkililerden çalışmalar hakkında bilgi aldık. Toplamda 16 milyon 500 bin TL değerinde olan bu iş için Afşin'e 230 kilometre boru hattı döşenecek" dedi.

Şuanda işin yüzde 40 seviyelerine geldiğini ifade eden TPB Genel Başkanı Pakdil, " İçme suyunun yenilenmesi işi tamamlandığında 50 yıldan buyana Afşin'in en önemli sorunlarından biri olan içme suyu sorunu bitecek. Şuanda işi yürüten firma bazı mahallelerde çalışmaların tamamını tamamlamış ve evlere su vermek için gün sayıyor. İnşallah firmamız bu işi önümüzdeki yılın ortalarında kadar işi tamamlayacak ve bizlerde bu hizmeti vatandaşımızın hizmetine sunmanın mutluluğunu yaşayacağız. Bundan sonra insanlarımız daha sağlıklı bir şekilde hem, içme suyu hem de, kullanma suyu elde edecekler. Bu proje geleceğe dönük olan bir çalışmadır. Çünkü içme suyu işinde kullanılan malzemeler ve borular en son teknoloji ürünüdür. Dolayısıyla bakteri üretmeyen sağlıklı bir suya kavuşacak Afşinli hemşerilerimiz" açıklamasında bulundu.

Daha sonra açıklama yapan Afşin Belediye Başkanı Mehmet Fatih Güven, "Proje tamamlandığında Afşin'imizin 100 yıl boyunca içme suyu sıkıntısı kalmayacak. İnşallah bu projelerle birlikte büyük bir dönüşüm başlayacak. Alt yapı çalışmalarının ardından belediye olarak hemen çalışmalarımıza başlayacağız ve dönüşümü başlatacağız. Afşin hak ettiği yere gelecek. Bu çalışmalara destek veren AK Parti Grup Başkanvekilimiz Mahir Ünal,  Milletvekilimiz İlker Çitil'e, Ak Parti Milletvekillerimize ve Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanımız Fatih Mehmet Erkoç'a çok teşekkür ediyorum.
Editör: Haber Merkezi