Afşin-­Elbistan ve Divriği Doğalgaz Boru Hattı Projesi kapsamında Afşin'de polietilen boru hattı döşeme çalışmaları başladı.

2015 yılında ihalesi yapılan, Afşin-­Elbistan ve Divriği Doğalgaz Boru Hattı Projesi için şehir içi doğalgaz dağıtım işini üstlenen firmanın ekipleri, Afşin’deki dağıtım hattı çalışmaları kapsamında Afşinbey Mahallesi Dedekorkut Caddesinde polietilen boru döşemesi yapıyor.

ARMADAŞ Afşin-Elbistan İşletme ve Altyapı İşletme Müdürü Cihangir Turan, Asri Mezarlığı karşısında çelik boru döşeme çalışmalarına başlayan çalışmalarının hızlı bir şekilde devam ettiğini belirterek, Afşinbey Mahallesinde polietilen boru döşeme çalışmalarının başlatıldığını belirtti.

Şehir içi dağıtım şebekesi çalışmalarının, Afşin ve Elbistan'da eş zamanlı olarak yürütüleceğini belirten Turan şunları söyledi:

"Elbistan'ın Güvercinlik Mahallesi'nde doğalgaz basınç düşürme istasyonunu kuruyoruz. Buradan Afşin’e, termik santrallerimize ve Elbistan’a 3 hat vereceğiz ve gazın dağıtımını sağlayacağız. Güvercinlikte kurulan basınç düşürme istasyonumuzdan Afşin'e kadar 10 inç çelik borularla gelecek ve ilçe merkezine kadar olan mesafeyi 8 inçlik borularla tamamlayacağız.

Afşin’de ilk olarak Afşinbey Mahallemizdeki toplu konutlara doğalgazın dağıtımını yapacağız. Aralık veya Ocak ayına kadar bir meşale yakarak ilçemize doğalgazı getirmek istiyoruz. 2018 Eylül ayında Afşin’in yüzde 50’sine doğalgaz vermek istiyoruz. Şuanda çalışmalarımız hızlı bir şekilde devam ediyor."

Afşin’de 15 Eylül 2017 yılı itibariyle doğalgaz çalışmalarına başladığını belirten ARMADAŞ Afşin-Elbistan Doğalgaz Kontrol Şefi Remzi Ataç, “ Asri Mezarlık bölgesinden Afşinbey Mahallesi istikametine doğru çelik hat döşeme çalışmalarımız devam ediyor. Şuanda da Afşinbey Mahallemizin Dedekorkut Caddesinde polietilen 125’lik ana hat ve 63’lük şebeke borularının yerleştirme çalışmaları devam ediyor. Afşin’in tamamını 2,5 veya 3 yıl gibi bir süre içerisinde doğalgaza kavuşturmak istiyoruz.” açıklamasında bulundu.

Editör: Haber Merkezi