Afşin Belediyesi, daha temiz ve modern bir Afşin için 'Yeraltı çöp konteynır'ı uygulamasını  başlatıyor. Temizlik İşleri Müdürlüğü yılbaşına kadar 18 adet konteynırın montajını yapacak.
Afşin Belediyesi, ilçe genelinde uygulanmaya başlayacak modern yer altı çöp konteyneri sistemiyle, çöp ve atıkları yer altında izole ederek, koku, bakteri, hastalık ve benzeri istenmeyen sonuçların önüne geçerken görsel kirliliği de tamamen ortadan kaldıracak.
-Cadde ve sokaklarda montaj yakında başlayacak;
Afşin'de ilk olarak Atatürk Caddesi, Elçibey Caddesi ve Nazım Kaynak Bulvarında  6 bölgeye 18 adet olarak  planlanan 'Yeraltı çöp konteynırının montajı Afşin Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü tarafından yapılacak. Çalışmaların kısa sürede tamamlanması düşünülen 'Yeraltı çöp konteyner' sisteminin ardından diğer bölgelerde de montaj işlemine devam edileceği bildirildi.
-Yeni sistemle çevre korunacak;
Konteynırların montajı yapılacak yerlerde inceleme yapan ve temizlik hizmetlerinin daha modern bir şekilde yapılması için çaba sarf ettiklerini belirten Afşin Belediye Başkanı Mehmet Fatih Güven; "Şehir estetiğine uygun, görüntü kirliliğinden uzak konteynerler ile çevrenin korunması, insanların daha sağlıklı ve güvenli bir ortamda yaşamalarına olanak sağlayacak" dedi.

Editör: Haber Merkezi