Kahramanmaraş Halk Sağlığı Müdürü Dr. Ahmet Yener, Afşin’e 2 adet aile sağlığı merkezi yapılması için çalışma başlattıklarını belirtti.

Afşin’in en kalabalık nüfusuna sahip Yeşilyurt ve Beyceğiz Mahallesine, Aile Sağlığı Merkezi yapılması yatırım teklifinin Türkiye Halk Sağlığı Kurumu tarafından kabul edildiğini belirten Kahramanmaraş Halk Sağlığı Müdürü Ahmet Yener, arsa çalışmalarının yapıldığını söyledi.

Kahramanmaraş’ta hızla artan nüfusa paralel olarak yeni sağlık merkezlerinin planlanmasının ihtiyaç haline geldiğini söyleyen Yener,  “ Arsa çalışmaları yaparak, yeni yatırımlarla ilgili olarak Türkiye Halk Sağlığı Kurumumuza ( THSK) 17 adet yatırım teklifi sunduk. Bu yatırımlar kabul edilerek Yatırım Genel Müdürlüğüne iletildi. Bunların arasında Afşin Yeşilyurt Aile Sağlığı Merkezi, Afşin Beyceğiz Aile Sağlığı Merkezi, Onikişubat 5 Nisan Aile Sağlığı Merkezi veTSM, Onikişubat Mimar Sinan Aile Sağlığı Merkezi, Onikişubat Haydarbey Aile Sağlığı Merkezi Onikişubat Kaynar Sağlık Evi, Dulkadiroğlu Yavuz Selim Aile Sağlığı Merkezi, Dulkadiroğlu Bulanık Sağlık Evi, Türkoğlu Yeşilyöre Aile Sağlığı Merkezi, Türkoğlu Merkez 2 Nolu Aile Sağlığı Merkezi, Türkoğlu Muratçakıroğlu Sağlık Evi, Türkoğlu Hopurlu Sağlık Evi, Türkoğlu Şekeroba Aile Sağlığı Merkezi, Andırın Geben Aile Sağlığı Merkezi,Pazarcık Narlı Aile Sağlığı Merkezi, Çağlayançerit Düzbağ Aile Sağlığı Merkezi yer almaktadır” diye konuştu.

Halk Sağlığı Müdürlüğü olarak, geçen 4 yıllık zaman içerisinde halk sağlığını koruyucu çalışmaların sürekli devam ettiğini belirten Yener, “ Yüzlerce faaliyet gerçekleştirdik. Ekip ruhuyla hareket ederek halkı bilinçlendirmeye ve sağlık okur yazarlığını yerleştirmeye yönelik faaliyetlerimiz artarak devam etti. Kahramanmaraş Halk Sağlığı olarak yaptığımız bu çalışmaların sonucunda kanser taramaları konusunda Türkiye birincisi olduk, toplu diş fırçalamada da 2500 çocukla Dev Türk Bayrağı koreografisinde dünya Guinness Rekorunu kırarak rekorlar kitabına girdik ve Türkiye’de yılın bürokratı ödülünü aldık.  Geçtiğimiz dönemde göreve başladığımızda 104 ASM var iken bugün 115 ASM ye ve 298 Aile Hekimi var iken bugün 319 Aile Hekimine ulaştık. Aynı zamanda 132 Sağlık Evi var iken yine bugün 142 Sağlık Evine ulaştık. Bu Sağlık evlerinin yaklaşık yarısı boş iken Sayın Bakanımız Mahir Ünal Bey’in desteğiyle 90 tane vekil ebe kadrosu alarak tamamına yakınını hizmete açtık. Sahada yaptığımız yüzlerce faaliyet arasında bazılarından söz edersek; şehir merkezinde ve ilçelerde halkı bilinçlendirmeye yönelik kendi bilbordlarımızı yaparak buradan halkımıza yönelik duyurularımızı yaptık, gezici bir farkındalık otobüsü oluşturduk. Doğru beslenme ve hareketli yaşamla ilgili yüzlerce etkinlik ve yarışma gerçekleştirdik. Bu amaçla 1000’in üzerinde bisiklet dağıttık. Sürekli sportif etkinlikler gerçekleştirdik. Toplumu bilinçlendirici bu faaliyetlerimizin yanında kurum içerisinde de tüm personele yönelik yüzlerce hizmet içi eğitim verdik” açıklamasında bulundu.

Editör: Haber Merkezi