Kredi Yurtlar Kurumu İl Müdürü Mehmet Ali Öztürk, Afşin’e yapılacak yeni yurt binası için çalışmaların sürdürüldüğünü belirtti.

Kahramanmaraş Kredi Yurtlar Kurumu, Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi bünyesinde eğitim gören öğrencilerin toplamında yüzde 35 gibi bir hedef ortaya koyarak, öğrencilerin barınma sorununu çözmeye çalışıyor.

Kredi Yurtlar Kurumu İl Müdürü Mehmet Ali Öztürk, öğrencilerin barınma ihtiyacının yanı sıra sosyal hayatını da geliştirebilmek için birçok etkinliğe imza attıklarını belirtti.

Kız ve erkek öğrencilerinin sağlıklı ve kaliteli bir eğitim alabilmesi için ihtiyaç duyulan barınmaları konusunda en kaliteli hizmeti vermeye çalıştıklarını ifade eden Öztürk, “Kahramanmaraş merkez olmak üzere Afşin, Elbistan, Göksun ve Pazarcık ilçelerinde Kredi Yurtlar Kurumu olarak kız ve erkek öğrencilere hizmet verilmektedir. Merkez de 4 farklı yerde 2 bin 403 kız öğrencimize bin 88’de erkek öğrencimize yurt hizmeti veriyoruz. İlçelerimizde ise bin789 öğrencimize bu hizmeti götürüyoruz” dedi.

Afşin’e toplam 500 kişi kapasiteli öğrenci yurdu yapılacağını ifade eden Kredi Yurtlar Kurumu İl Müdürü Mehmet Ali Öztürk, “ Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesinde ortalama 40 bin öğrencinin eğitim göreceği öngörüsü üzerine biz merkez başta olmak üzere Afşin, Pazarcık ve diğer ilçelerimizde yeni yurt binaları yapmak için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. 5 yıl içinde mevcut kapasitemizi şimdikinin iki katına çıkartmaktır. Bu kapsamda Afşin’de 250 erkek 250 kız olmak üzere toplam 500, Pazarcık ilçemizde 400 Elbistan ve Göksun’da kız ve erkek öğrenci yurtlarını ayırarak sayılarını artırdık. Kahramanmaraş kent merkezinde ise 2 bin öğrenci kapasiteli yeni yurt binası için çalışmalar tamamlanmış olup yakın bir zamanda arsa tahsisi yapılarak inşaatına başlanılacaktır.” Diye konuştu.

Öğrencilerin sosyal hayata adapte olmaları için etkinliklerin düzenlendiğine değinen Öztürk, “KYK yurtlarında kalan kız ve erkek öğrencilerimize, Dil kursları, Tasarım ve El Sanatları, Müzik ve Görsel sanatlar, Din ve değerler eğitimi konularında kurslar düzenleyerek onları sosyal yaşama da hazırlıyoruz. Bunun dışında öğrencilerimiz köy okullarını ziyaret ederek orada okuyan çocuklarla iletişim kurmakta ve onlara çeşitli hediyeler alınarak önemli sosyal aktiviteler yapmaktadırlar. Huzurevi ve yaşlılar, gençler ve çocuklar üzerine de çeşitli aktiviteler yapılmaktadır. Sportif ve kültürel faaliyetler, çevre faaliyetleri v.s. gibi etkinlikler yapılmaktadır.” Diye konuştu.

Editör: Haber Merkezi