Afşin İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Mahir Turan, Afşin'de Anadolu Kız İmam Hatip Lisesi'nin açıldığını ve önümüzdeki dönemde eğitim-öğretim başlayacağını kaydetti.
Konu hakkında açıklama yapan İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Mahir Turan, " Afşin'imizde kız öğrencilerimizin ayrı eğitim-öğretim görebileceği imam hatip lisesi önümüzdeki dönem faaliyete geçecek. Kız imam hatip lisesi için Milli Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürlüğü ile görüşmelerde bulunduk ve ile 2015-2016 eğitim öğretim yılında eğitime başlanacağı şeklinde resmi yazımızı aldık" dedi.

Son yıllarda İmam hatip liselerine çok fazla ilgi olduğunu aktaran Turan,  "Eğitim öğretim faaliyetlerini sürdüren ve öğrencilerin yoğun ilgisiyle karşılaşan İmam Hatip Liseleri'ne bir yenisini daha ekledik. Afşin Fen Lisesi 24 derslikli yeni binasına geçiyor. Şuanda Alparslan Mahallesinde Mehmet Akif Caddesinde Fen Lisesi olarak öğrencilerimize bina hizmeti sunan okulumuz yeni binasına taşınacak. Fen Lisesinin boşalttığı okulumuzun binası da Afşin Anadolu Kız İmam Hatip Lisesi olarak kullanacağız. Bu sayede kız ve erkek ayrı olmak üzere farklı okullarda öğretim görecek.  Öğrencilerimiz ve Velilerimiz kayıt ve okul hakkında bilgi almak için yeni açılan okulumuzu ziyaret edebilirler." Açıklamasında bulundu.
Editör: Haber Merkezi