Eshabı Kehf Koşu Grubu Üyesi Sıtkı Gönen, Afyon’da düzenlenen 7. Frig Ultra Maratonun  12 kilometre gizemli Frigya Koşu etabında birinci oldu.

Afyonkarahisar Valiliği, Belediye Başkanlığı ile Ticaret ve Sanayi Odasının ana sponsorluğunda gerçekleştirilen organizasyona, 7 ülkeden 800 sporcu katılım gösterdi.

Bu yıl yedincisi düzenlenen maratonda, 6 kilometre Aşk Vadisi Koşusu, 12 kilometre Gizemli Frigya Koşusu, 22 kilometre Göynüş Kral Yolu Koşusu ve 54 kilometre Frig Ultra olmak üzere dört farklı parkur yer aldı.

Afşinli Maratoncu Sıtkı Gönen 12 kilometre gizemli Frigya Koşusunda 50 yaş üzerinde birinci oldu.

Maratona Afşin Eshab-ı Kehf Koşu Grubu olarak katıldığını ve Afşin’i temsil ettiğini ifade eden maratoncu Gönen “Afşin’imizi, Kahramanmaraş’ımızı ve bizim gözbebeğimiz Eshab-ı Kehf’i tanıtma adına ülke genelinde gerçekleştirilen koşu, maraton organizasyonlarına katılmaya çalışıyorum. 7 ülkeden 800 sporcu katılım gösterdiği Afyon’da düzenlenen 7. Frig Ultra Maratonunda birinci olarak bir madalya daha Afşin’imize kazandırmanın mutluluğunu yaşıyorum. Allah nasip ederse elimden geldiği kadar, gücüm yettiği kadar Afşin için, Eshab-ı Kehf için koşmaya devam edeceğim” açıklamasında bulundu.

Editör: Haber Merkezi