Afşin Belediyesi ve Kahramanmaraş Müzesi Müdürlüğü arasında ilçeye arkeoloji parkı kurulması için protokol imzalandı.

Afşin Belediyesi Sebahattin Atalay Kültür Merkezi bahçesinde oluşturulacak açık hava arkeoloji parkında, ilçe genelinde bulunan tarihi eserler ile Roma ve Bizans dönenime ait yüzey kalıntıları sergilenecek.

Protokolde konuşan Afşin Belediye Başkanı Mehmet Fatih Güven, "Kahramanmaraş Müze Müdürlüğümüz ile ilçemize acıka hava arkeoloji müzesi kurulması için protokol imzaladık. Mevcut kültür merkezimizin bahçesine arkeoloji parkı oluşturacağız. İlçe genelinde bulunan yüzey kalıntıları, tarihi eserleri bizler muhafaza altına alıyoruz. Protokol kapsamında ilçemizin tarihi eserlerini burada sergileyeceğiz. İlçe tarihini halkımızın takdirine sunmak istiyoruz. Kültür Bakanlığımız ile yaptığımız görüşmeler de olumlu sonuçlandı” diye konuştu.

Afşin’in tarihi eserlerini turizme kazandırmak istediklerini belirten Güven, “Atatürk Parkında bulunan Roma ve Bizans dönemine ait sütün ve başlıkları, yüzey kalıntıları ve tarihi eserlerimiz hazırlanacak ve kültür merkezi bahçesinde oluşturacağımız arkeoloji parkta yerini alacak. Bu çalışmamızda Kahramanmaraş Müzesi Müdürümüz Safinaz Acıpayam’ın çok büyük desteği oldu. Projemizi Kahramanmaraş Müzesiyle yürüteceğiz. Eserlerin restorasyonundan temizlenmesine kadar, yerlerine yerleştirilmesine kadar müzemiz yardımcı olacak. İnşallah havaların düzelmesiyle birlikte hem sergi alanın yapılmasına hem de eserlerin taşınması işine başlayacağız. Yaz döneminde açık hava arkeoloji parkını ilçe halkımızın ve turizme kazandırmak istiyoruz.” açıklamasında bulundu.

Konuşmaların ardından Afşin Belediye Başkanı Mehmet Fatih Güven ve Kahramanmaraş Müzesi Müdürü Safinaz Acıpayam arkeoloji parkı kurulması projesi protokolünü imzaladı.

Editör: Haber Merkezi