Afşin’e bağlı 3 mahallede görevlendirmek amacıyla toplam 5 kişilik geçici köy korucusu alımı yapılacak.

Afşin Kaymakamlığının resmi internet sitesinde yapılan açıklamada, Binboğa Mahallesine 3, Büyüksevin mahallesine 1 ve Türksevin Mahallesine 1 köy korucusu alınacağı aktarıldı.

İçişleri Bakanlığı’nın Türkiye geneli için tahsis ettiği toplam 5 bin kişilik geçici köy korucusu kadrosundan Kahramanmaraş’a ayrılan 100 kişinin ilçelere olan dağılımı belli oldu. Bu çerçevede Afşin’de istihdam edilecek geçici köy korucusu sayısı 5 kişi olarak açıklandı.

Afşin Kaymakamlığı da resmi internet sitesinden ilçede istihdam edilecek geçici köy korucularının sayısı ve görevlendirilecekleri mahallelere ilişkin olarak bir duyuru yayınladı.

Geçici köy korucusu alımının Afşin genelindeki azalan sayıyı takviye etmek amacıyla yapıldığının kaydedildiği duyuruda, Binboğa Mahallesi’ne 3, Büyüksevin Mahallesi’ne 1, Türksevin Mahallesi’ne 1 olmak üzere toplam 5 kişi GKK istihdam edilecek.

Geçici köy korucusu olmak isteyenlerin Afşin Kaymakamlığı Yazı İşleri Müdürlüğü’nden ya da Afşin  İlçe Jandarma Komutanlığından temin edecekleri Geçici Köy Korucusu Alımı Başvuru Kılavuzunda belirtilen şartları taşımaları halinde 21 Aralık 2015 Pazartesi gününe kadar müracaat edebilecekleri hatırlatıldı.

Kimler geçici köy korucusu olabilir?

Geçici köy korucusu olmak için Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, Türkçe okur­yazar olmak, askerliğini yapmış olmak, aşından küçük, 40 yaşından büyük olmamak, kamu haklarından mahrum bulunmamak, bir suçtan dolayı hüküm giymemiş olmak, yıkıcı, bölücü ve irticai faaliyetlere karışmamış olmak, görev yapacağı köyde ikamet ediyor olmak ve Görevini yapmasına engel olacak vücut veya akıl hastalığı veyahut vücut sakatlığı ile özürlü bulunmadığını sağlık raporu ile belgelemek gibi şartlar aranıyor.

Editör: Haber Merkezi