Afşin Kaymakamı Ali Edip Budan, Alpaslan Mahallesinde 24 derslikli yeni bir okulun yapılacağı müjdesini verdi.

Yeni yerine taşınan odun ve kömür ardiyelerinin yerine 24 derslikli prefabrik okul inşa ederek Alpaslan Mahallesindeki okul eksikliğini gidermek istediklerini belirten Kaymakam Budan, yer tesliminden sonra 120 gün sonra bitirilecek okulun tüm detaylarıyla Afşin’in en güzel okulları arasında yer alacağını söyledi.

Okulun en kısa sürede tamamlanarak eğitim ve öğretime açılmasını istediklerini belirten Budan, “İlçemizde odun ambarlarının olduğu bir bölge vardı. Burası 11 bin 50 metrekarelik mali hazinemize ait bir yerdi. Bugüne kadar ardiyelerimiz vatandaşlarımıza odun ve kömür satışında hizmet vermekteydi. Fakat bizim o mahallede de ayrıca temel eğitimi noktasında ciddi bir okul ihtiyacımız bulunmaktaydı. Mahallemizdeki okul sıkıntısını gidermek için okul yatırımımızı bu arsamıza teklif ettik. Milli Eğitim Bakanlığımız da Avrupa Birliği fonlarıyla bir ihale gerçekleştirdi ve ilçemizde 24 derslikli, çelik kondiksiyon sistemiyle prefabrik okul yapılacak.” dedi.

Yapılacak okulun ilk veya ortaokul olarak hizmet verebileceğini söyleyen Budan, “Okulumuzun ihalesi yapıldı ve yer teslim aşamasına gelindi. Yer teslimi aşamasında ardiyelerimizi oradan Afşin Belediyemizin de yardımıyla tahliye ettik. Şuan 11 bin 50 metrekare alanımız var. İhaleyi alan firmaya yer teslimi yaptıktan sonra yaklaşık 120 gün süre içinde okulumuzun yapımı tamamlanacak. İlçemizde ilk defa kurulacak 24 derslikli prefabrik okulu kazandırmış olacağız. Bu okulumuz ilk veya ortaokul anlamında öğrencilerimize hizmet edecek ve temel eğitim olarak mahallemizin genelinde ciddi bir ihtiyacımızı karşılamış olacak. Bu yatırım ilçemize kazandırılmasında emeği geçen, katkı sağlayan herkese ve Milli Eğitim Bakanlığımıza teşekkür ediyoruz.” diye konuştu.

Editör: Haber Merkezi