İstanbul’da faaliyet gösteren Afşin Eshab-ı Kehf Dostluk Kültür ve Çevre Derneği (AFŞİNDER)  “Kazandıran Söyleşiler” adlı söyleşi programı gerçekleştirdi.

"Kazandıran Söyleşiler" adlı söyleşi programıyla Çınar Koleji Büyükçekmece öğrencileriyle bir araya gelen AFŞİNDER, Afşin’in önemli değerleri olan Eshab-ı Kehf’i ve Mahzuni Şerif’i anlattı.

Programın ardından açıklama yapan AFŞİNDER Başkanı Ahmet Adırç, öğrencilere bir araya gelerek Kahramanmaraş’ın ve Afşin’in önemli değerlerin aktarıldığını söyledi.

AFŞİNDER olarak söyleşi programlarıyla sosyalleşmenin ve duyarlı olmanın önemine vurgu yaptıklarını aktaran Ardıç, “Çınar Koleji Büyükçekmece Kampusunda "Kazandıran Söyleşiler" adlı programda, gençlere, Kahramanmaraş'ımızı, kurtuluş mücadelesinin sembol ismi Sütçü İmamı, türküler eşliğinde Aşık Mahzuni Şerif ile medar-ı iftiharımız Eshab-ı Kehf kıssasını ve bu inanmış gençlerden alacakları dersleri, hafızalarında daha iyi kalması için görseller eşliğinde anlatmaya çalıştık. AFŞİNDER olarak yaptığımız çalışmalar ile sosyalleşmenin ve duyarlı olmanın önemine vurgu yaptık” dedi.

Maraş Dondurması Söyleşiye Nokta Koydu

AFŞİNDER, söyleşinin ardından öğrencilere Kahramanmaraş’tan getirilen Maraş Dondurması dağıtıldı.

Geleneksel Maraş dondurması standında dondurma almayı bekleyen öğrenciler, dondurma ustasının yapmış olduğu şovla eğlenceli dakikalar geçirdi.

Maraş Dondurması dağıtımının öğrencileri sevindirdiğini belirten Ardıç, “ Öğrencilerimize, Hakiki Maraş Dondurması ikram ettik. Dondurmayı alanların sevinci tarifsizdi. Bizleri böyle bir etkinlik kapsamında davet ederek gençlerle buluşturan başta rehberlik öğretmeni Turan Arslan ile M. Kemal Bayram'a, Okul Müdürü Sayın Oğuzhan Güzel'e, ve Kampüs Müdürü Sayın Murat Durmuş'a teşekkür ederiz” açıklamasında bulundu.


Editör: Haber Merkezi