AFŞİNDER tarafından düzenlenen Muharrem ayı Kardeşlik İftarı ve Kerbela konulu panel ilgi gördü

Dostluk, Kardeşlik ve Kültürün buluştuğu adres olan Afşinder, dernek merkezinde Muharrem ayına özel bir etkinlik düzenledi. Afşin ve Kahramanmaraşlı vatandaşlar  “Kardeşlik İftarı”nın ardından Kerbela konulu panele katıldı.

Programın panelistleri, Küçükçekmece Müftüsü Mustafa Temel ile Tarihçi – Yazar Ali Kaya olurken, Nurhakder Başkanı Rüstem Kurt, Ekinözüder Başkanı Nuri Kesgin, Elbistan Elmuhay Vakfı Başkan Vekili Uğur YİNANÇ, Küçüktatlarder Başkan Yardımcısı Murat TAN ile beraber çok sayıda vatandaş katıldı.

Muharrem ayı özel programı, Ramazandan sonra en sevap ay olan Muharrem ayında tutulan oruçların açılması ile başladı. İftarda katılımcılara haram aylara özel hazırlanan çorba, yöresel tava aşı, turşu, şerbet ve bereketin sembolü aşure ikram edildi.

Kerbela konulu panel, hazırlanan sinevizyon gösterisi ile başladı. Sinevizyon gösterisinin ardından açılış konuşmasını yapan Dernek Başkanı Ahmet Ardıç, “ Birbirinden önemli dini ve tarihi olayları içinde barındıran,  Allah’ın (c.c.) ayı olarak bilinen muhabbeti, sevgiyi, barışı, kardeşliği , bereketi simgeleyen Muharrem ayına kavuşturan Rabbimize hamt ediyoruz. Hep beraber lokmalarımızı paylaşarak iftarımızı açtık, şimdide birbirinden kıymetli iki panelistimiz ile Kerbela olayının dini ve tarihi yönünü konuşacağız. İstifadeli bir panel olacağına eminim. Derneğine sahip çıkan gönlü ve yüreği geniş hemşerilerimize, Panelistlerimize, Dernek Başkanlarımıza, Emeği geçen ve Katılan tüm gönül dostlarına duyarlılıklarından dolayı teşekkür ediyorum” dedi.

Program, Dernek Başkanı Ahmet Ardıç’ın Panelist Mustafa Temel ve Ali Kaya’ya günün anısına birer plaket takdim etmesi ve hatıra fotoğrafı çekilmesi ile sonlandı.

 

Editör: Haber Merkezi