AFŞİDER olarak birçok etkinlikte bulunulduğunu ve bundan sonrada bu etkinliklere devam edileceğini söyleyen Başkan Ahmet Ardıç, " İstanbul'da, gurbette yaşayan Afşinliler olarak sıla özlemini her fırsatta bir araya gelerek gidermeye çalışıyoruz. 
Dernek olarak elimizden geldiğince gurbetteki Afşinlilere destek olmak için bütün imkanlarımızı seferber ediyoruz. Bu kapsamda en önemli etkinliklerimizden biride yüksek öğrenim gören öğrencilerimize burs vermek oldu" dedi.

2015-2016 eğitim öğretim sezonunda 36 öğrenciye burs verileceğini ifade eden Başkan Ardıç, "Dünya üzerine göz gezdirdiğimizde en kalkınmış ülkelerin eğitim düzeyi yüksek olan ülkelerin olduğu görülmektedir. Eğitimli insanın eli kalem tutarken, eğitimsiz toplumların eli silah tutmaktadır. En büyük yatırım silaha değil insana yapılan yatırımdır. İnsana yapılan yatırımın en faydalı, en iyi yatırım ise eğitim yatırımıdır. Geleceğimizin teminatı olan gençlerimizin eğitimine katkıda bulunmak bizim için çok güzel bir duygu.  Derneğimizin vermiş olduğu burs için 59 öğrenci başvuruda bulundu. 

Bu başvurular öncelik sırasına göre değerlendirilerek büyük çaba gösterildi ve 36 öğrencimize burs vermeye karar verildi dedi. Derneğimizin facebook adresinde burs almaya hak kazanan öğrencilerimizin isimleri duyuruldu. Gönlümüz tüm müracaatlara cevap vermekten yanaydı, lakin her şey imkanlar nispetinde oluyor. Bu ilim öğrencilerine destek olanlardan Allah razı olsun. İsmi olmayan öğrenci kardeşlerimizden helallik istiyoruz. Onlara da gönüllerini almak adına Derneğimize geldiklerinde sürpriz hediyeler vereceğiz" açıklamasında bulundu.

Ardıç, son olarak, AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Mehmet İlker Çitil'in katılacağı program ile bursların öğrencilere dağıtıldığını aktardı.
Editör: Haber Merkezi