Afşinder’e 2015 – 2016 Eğitim ve Öğretim döneminde yapılan müracaatların değerlendirilmesi sonucunda burs almaya hak kazanan öğrenciler dernekte tanışma toplantısında bir araya gelerek ilk burslarını aldılar.
Dernek merkezinde gerçekleşen toplantıda ilk olarak Yönetim Kurulu ile öğrenciler arasında detaylı bir şekilde tanışma yapıldı.

İkramlar eşliğinde yapılan tanışmanın ardından ilk olarak dernek başkanı Ahmet ARDIÇ bir hoş geldiniz konuşması yaptı.

 Konuşmasında bizler gurbette yaşıyoruz, burada sizlerin Ailesi bizleriz. Bu bursları sizlere ulaştırmamızı sağlayan insanlara teşekkür ediyorum. 

Sizlerde bu zor şartlarda yapılan hizmetin kıymetini iyi bilin, amaç sizlere eğitim harcamanız içerisinde bir nebzede olsun katkı sunmak, aramızdaki aidiyet bağlarını kuvvetlendirmektir. Sizlerde yarının iş adamları, memurları, amirleri, doktorları olacaksınız, sizlerde doğup büyüdüğünüz şehrinizi unutmayın, ahde vefa göstererek hemşehrilerinize yardım edin, dedi.

Proğramın onur konuğu, Afşinli iş adamı, Afşinder iştişare kurulu üyesi sayın Ali GÖRÜR oldu. Ali bey konuşmasında, kendi öğrencilik yıllarından başlayarak, iş ve yaşam tecrübelerini anlattı. 

Bizler öğrencilik yıllarımızda Afşinli olan birkaç kişi vardı İstanbulda, onların yanına gittiğimizde, onlarla bir bardak çay içtiğimizde çok mutlu olurduk. Örf ve adetlerimizden kopmadan, manevi değerlerimizi kaybetmeden, bir birlerimize sahip çıkarak burada geçireceğiniz öğrencilik dönemini çok verimli geçirmelisiniz, burada kazandıklarınızın üzerine yarın kendi hayatınızı inşa edeceksiniz. Sizlerle tanışmaktan çok keyif aldım, yolu düşenleri işyerlerimize bekliyoruz, dedi.

Proğram sonunda öğrencilere ilk bursları takdim edilirken, iş adamı Ali GÖRÜR ise öğrencilerimize kazak hediye etti. 
Editör: Haber Merkezi