Afşin Eshab-ı Kehf Dostluk Kültür ve Çevre Derneği, üyeleri üzerinde çevre bilinci ve duyarlılığını artırmayı hedefleyen, doğada geç çözünen atıkları toplamayı hedefleyen YEŞİL DERNEK adı altında başlattığı projenin ikinci meyvesi olarak, geri dönüşümden kazanılan on adet tekerlekli sandalye ile ihtiyaç sahiplerine umut oldu.

Dernek merkezinde toplanan plastik atıklar paydaş kurum olan Küçükçekmece Belediyesi yetkililerine teslim edildi. Küçükçekmece Belediyesi adına konu hakkında bilgi veren Başkan Yardımcısı Hamza Gönenç, Afşinder çalışıyor, proje üretiyor, yaptığı faaliyetler ile örnek bir dernek olduğu için tebrik ediyoruz. Yeşil Dernek ünvanını layıkıyla hak ediyorlar. Dernek Yönetimini bu duyarlılıklarından dolayı kutluyorum. Bizler de Küçükçekmece Belediyesi olarak Afşinder gibi çalışan aktif derneklerimizin yanındayız, dedi. 

Afşinder Başkanı Ahmet Ardıç ise konu hakkında şu ifadeleri kullandı. Projeye başladığımızda doğada geç çözünen ürünlere karşı insan olarak vicdani bir sorumluluk üstlenmemiz gerektiğini düşündük. Yönetim kurulu olarak bu sorumluluğu bizlerde üzerimize alıp yaptığımız tüm çalışmalarda çevre duyarlılığına vurgu yaptık. İlk meyvesinde yedi kişiye umut olan projede, devam eden süreç içerisinde toplanan atıklar Belediyemize teslim edildi ve bunun karşılığında alınan on adet tekerlekli sandalye yeni ihtiyaç sahiplerine umut ve sevinç kaynağı olmuştur, inanırsak başarı mutlaka gelecektir, bu hayırlı projeyede inanarak emek ve katkı sunanlara teşekkür ediyorum, dedi



Editör: Haber Merkezi