Afşinder, yeni eğitim ve öğretim döneminde son yıllarda düzenli olarak verdiği burslardan bu yıl 44 öğrenciye burs vereceğini açıklamıştı. İstanbul da okuyan öğrenciler tanışmak ve ilk burslarını almak üzere dernek merkezinde bir araya geldi.

Her yıl düzenli olarak verdiği burs sayısını artıran Afşinder, 2016-2017 eğitim ve öğretim döneminde 44 öğrenciye düzenli olarak aylık burs vereceğini duyurmuştu. Yapılan hazırlıkların ardından öğrenciler tanışıp kaynaşmak, dernek yönetimi ile sohbet etmek ve ilk burslarını almak üzere Florya daki dernek merkezinde buluştular.

Konu hakkında açıklama yapan dernek başkanı Ahmet Ardıç, öğrenciler bizim geleceğimizin teminatlarıdır. Bizlerde gurbette öğrencilik yaptık, kim o dönemde bize bir çay, yemek ikram etmişse yada cebimize bir harçlık koymuşsa bugün onları hayırla yad ediyoruz. Biz bir derneğiz, kamudan aldığımız bir bütçemiz yok. Hamiyetli birkaç gönlü güzel insanımızın katkıları ile bu gençlerimizin eğitimlerine azda olsa destek olmayı hedefliyoruz. Katkı sunanlara teşekkür ediyoruz. Gençlerimizi özellikle derneğe davet ederek burslarını elden veriyoruz, sohbet edip, daha yakın tanışıp, sorunlarına merhem olabilmek adına böyle yapıyoruz dedi.

Programa Afşin’den Vodafone Avrasya Maratonuna katılmak için gelen Afşin Eshab-ı Kehf Gönül Elçileri Derneği (GÖNÜLDER) Başkanı Hüseyin Bozkurt ve dernek üyeleri de katıldı. Akşam yemeğinin ardından öğrencilere ilk bursları dağıtıldı ve hatıra fotoğrafı çektirilerek program son buldu.
Editör: Haber Merkezi