İstanbul’da faaliyet gösteren Afşin Eshab-ı Kehf Dostluk Kültür ve Çevre Derneği (AFŞİNDER)  ”Ezbere Yaşamlar” adlı söyleşi programı gerçekleştirdi.

AFŞİNDER belli dönemlerde günün anlamına uygun olarak üyelerini bilinçlendirmek ve farkındalık oluşturmak adına yaptığı toplantılara bir yenisini ekleyerek 22. ve 23. dönem Milletvekili, Beyazay Derneği Genel Başkanı Lokman Ayva ile dernek merkezinde “Ezbere Yaşamlar” adlı bir söyleşi gerçekleştirdi.

Afşinder Yönetim Kurulu Üyesi ve aynı zamanda Zihin Engelliler Öğretmeni olan H. Feyza Berk‘in hazırlayıp sunduğu programa ilk olarak engelliler için hazırlanan kısa bir film gösterisi ile başlandı.

Açılış konuşması için kürsüye gelen AFŞİNDER Başkanı Ahmet Ardıç, konuşmasına davetimizi kırmayarak bugün bizimle olan Beyazay Derneği Genel Başkanı Sayın Lokman Ayca’ya ve tüm katılımcılara duyarlılıklarından dolayı teşekkür ederek başladı.

Başkan Ardıç, daha sonra konuşmasına yeni onaylanan T.C. Gençlik ve Spor Bakanlığı Eshab-ı Kehf Gençlik Akademisi projesi hakkında üyelere kısa bir bilgi vererek devam etti.

Daha sonra Ezbere Yaşamlar adlı söyleşiyi yapmak üzere masaya Beyazay Derneği Genel Başkanı Sayın Lokman Ayva davet edildi.

11 yaşında gözlerini kaybettiğini, bu duruma en çok anne ve babasının üzüldüğünü anlatarak başlayan Ayva, konuşmasına şöyle devam etti:

“ Gözlerimi kaybetme olayının ve bu durumun zamanla ciddi fırsatlara dönüşeceğini ise hayal bile edemezdim. Her dönemin kendine özgü gizlediği fırsatları vardır. Öneli olan bunları keşfedip doğru yerde kullanılmasıdır. Artık bizlere acımak yerine bizleri anlamaya çalışılması gerektiğine inanıyorum. Şuan etrafımıza baktığımızda her tarafta bir ezber mantığı yatıyor, insanlar anlamaktan, sorgulamaktan aciz büyüyorlar. Benim için bu halim ciddi fırsatlar sağladı. Ben bu yaşam tarzında dört önemli sıkıntı görüp hissediyorum, bunları şu şekilde sıralayabiliriz. Genelleme yapmak. İmkansızlıklar için de yeni imkanlar neler varsa onu bulmalıyız. Arzu edile netice olmuyorsa, geriye dönüp ben nerde hata yaptım, diye sorgulamalıdır. bu tespitleri derinlemesine, birebir kendi hayatından kahkahalar eşliğinde kesitler ile bu dört meselenin nasıl nimete dönüştüğünü söyleyebilirim” diyerek konuşmasını tamamladı

Program sonunda AFŞİNDER Başkanı Ahmet Ardıç, Beyazay Derneği Genel Başkanı Lokman Ayva‘ya günün anısına bir plaket takdim etti. Program toplu resim çektirilerek sona erdi.

Editör: Haber Merkezi