Kahramanmaraş Kızılay Kan Bağışı Tırı, Afşin’de vatandaşların kan bağışlarını kabul etti.

Afşinli vatandaşlar yoğun sıcaklığa rağmen Afşin Belediyesi ve Ziraat Bankası arasında stant açan Kahramanmaraş Kızılay Kan Bağışı Tırına gelerek kan bağışında bulundu.

2 gün boyunca duyarlı vatandaşların kan bağışını kabul eden Kızılay, ilk gün 112 ünite 2. gün ise 90 ünite olmak üzere toplamda 202 kan bağışı topladı.

Afşinli vatandaşlara duyarlılıklarından dolayı teşekkür eden Doktor Mustafa Naci Canbay, vatandaşların kan bağışında oldukça duyarlı olduğunu söyledi.

Canbay, “Afşin her zaman bizi şaşırtıyor. Buraya her geldiğimizde güler yüzlü insanlarla karşılaşıyoruz. Afşin’in kan bağışında oldukça duyarlı olduğunu söylemek istiyorum. Havanın dayanılmaz sıcaklığına rağmen gelip bağış yapıyorlar. Yapmış oldukları bağış o kadar önemli ki Afşin bunun farkına varmış olmalı. Ben kan bağışında bulunan tüm Afşin halkına teşekkür ediyorum.” dedi.

10 Bağışa Bronz Madalya

10 kez üst üstte kan bağışında bulunan vatandaşlara bronz madalya verildi.

Afşin’de 11 vatandaş kan bağışında bulunup bronz madalya ve beratı almaya hak kazandı.

1 ünite kan bağışlayarak 3 kişinin hayatını kurtarabileceklerini ifade eden Canbay, “18-65 yaş arası sağlıklı her birey kan bağışlayabilir. Hiçbir karşılık beklemeksizin kanlarını bağışlayarak hayat kurtaran tüm bağışçılarımıza kurtardıkları hayatlar adına teşekkür ediyor, madalya alan bağışçılarımızı da tebrik ediyorum” açıklamasında bulundu.


Kan vermenin sağlık açısından faydalı olduğunu söyleyen kan bağışçısı Fatih Berberoğlu, “İlk kez kan veriyorum. Kızılay tırını görür görmez geldim. Çünkü kan vermek hem sağlık açısından faydalı hem de 1 ünite kan 3 kişinin hayatını kurtarıyor. Kan bağışlamak gurur verici bir şey. Ben tüm Afşinli vatandaşlarımıza öneriyorum. Çünkü 1 Ünite kan 3 can demek.” ifadelerini kullandı.

Editör: Haber Merkezi