Afşin İlçe Müftüsü Yakup Yıldırım, Diyanet İşleri Başkanlığı’nın İsrail’in Filistin’e uyguladığı saldırılar sonucu oluşan yaraları kapatmak için başlattığı kampanya çerçevesinde Afşin’de 25 bin TL yardım toplandığını kaydetti.

Diyanet İşleri Başkanlığı, İsrail'in Filistin'e uyguladığı saldırılar sonucu oluşan yaraları kapatmak için yardım kampanyası başlatmıştı. Afşin’de bulunan tüm camilerde yaklaşık 25 Bin TL para toplandığı öğrenildi.

Konu hakkında bilgi veren Afşin İlçe Müftüsü Yakup Yıldırım, “Diyanet İşleri Başkanlığı’mızın Türkiye genelinde Filistinli kardeşlerimiz için bir yardım kampanyası başlattı. Biz Afşin ilçesi olarak, normalde yardım topladığımız zaman bütün camilerimizde 4 bin ile 4 bin arasında yardım topluyorduk. Elhamdülillah halkımız bu kampanyaya yoğun ilgi gösterdi ve şuanda 25 bin TL’yi aştık. Yani bu ne demek ?  Bir veren kardeşimiz 5 vermiş. Müslümanlar işte böyle olmalı. Peygamber efendimizde zaten şöyle diyor; ‘Müslümanlar bir binanın yapı taşları gibidirler, birbirlerini tamamlarlar ‘ buyuruyor. Dünyanın neresinde olursa olsun Elhamdülillah bir kanayan yara gördüğümüzde hemen oraya elimizi oluşturmaya çalışıyoruz. Dualarımızla, maddi yardımlarımızla ulaşmaya çalışıyoruz. Buda bizim için şereftir diye düşünüyoruz. Cenab-ı Allah bu güzel şerefi bizlerden almasın. İstemiyoruz hiçbir yerde kan akmasını, istemiyoruz hiçbir yerde gözyaşı dökülmesini.”  diye konuştu.

 

Editör: Haber Merkezi