Afşin’deki öğrenciler ile Çanakkale’deki öğrencilerin arasında mektup köprüsü kuruldu.

Afşin Hayati Vasfi Taşyürek ortaokulu İngilizce Öğretmeni Sema Pınar Yaşar, hem unutulmaya yüz tutan mektuplaşmanın yeniden canlandırılması için hem de öğrencilerin İngilizcelerini geliştirmesi için İngilizce "Mektup Kardeşliği" projesi başlattı.

Bu kapsamda Çanakkale Biga Ortaokulu’ndan 24 öğrenci Afşin Hayati Vasfi Taşyürek Ortaokulu öğrencilerine mektuplarını gönderdi.

Mektuplar, okula gelen postacı tarafından sahiplerine ulaştırıldı. Öğrenciler akranlarından gelen İngilizce yazılı mektupları heyecanla açıp okudu.

Teknoloji çağının insanları birbirinden uzaklaştırıp yabancılaştırdığı bir dönemde, teknolojiyle barışık olmanın ancak sosyal ve insani ilişkilerin canlı tutulmasıyla mümkün olacağını belirten Afşin Hayati Vasfi Taşyürek Ortaokulu İngilizce öğretmeni Sema Pınar Yaşar, mektuplaşma ve tebrik kartı göndermenin bu ilişkilerin yeniden yaşatılmasında büyük önem taşıdığını söyledi.

Bu projeyle birbirini tanımayan öğrenciler arasında mektup arkadaşlığı kurulacağına ve İngilizceyi geliştireceklerine işaret eden Yaşar, mektuplaşmanın öğrencileri sevindirdiğini aktardı.

Yaşar, “Afşin Hayati Vasfi Taşyürek Ortaokulu olarak hem unutulmaya yüz tutan mektuplaşmanın yeniden canlandırılması için hem de öğrencilerin İngilizcelerini geliştirmesi için "Mektup Kardeşliği" projesi başlattık. Çanakkale Biga Ortaokuluyla kurduğumu köprü öğrencilerimizi olumlu yönde etkiledi. İlk mektuplarımız geldi ve öğrencilerimiz heyecanla açıp okudular. Şimdi öğrencilerimizde Çanakkale Biga Ortaokuluna göndermek için mektuplarını yazdılar. En kısa sürede bizde onlara göndereceğiz. Böylece öğrencilerimiz hem İngilizcelerini geliştirmiş olacak hem de mektup beklemenin bile güzel olduğunu anlayacaklar. “dedi.

Editör: Haber Merkezi