Türkiye Ümitler Tekvondo Şampiyonasında İstanbul Büyükşehir Belediye Sporda sportif faaliyetlerini yürüten Afşinli sporcumuz Hasan Doğuç şampiyon oldu. Büyük Tatlarlı hemşerimiz Avrupa şampiyonasında ülkemizi temsil edecek.

Muğla'nın Marmaris ilçesinde Türkiye Tekvando Federasyonu tarafından düzenlenen Türkiye Ümitler Tekvando şampiyonasında 54 kiloda mücadele eden Afşin’e bağlı Büyük Tatlar mahallesinde dünyaya gelen genç sporcu Hasan Doğuç, turnuva da şampiyon olarak ülkemizi Avrupa şampiyonasında temsil etme hakkı kazandı.

Büyük Tatlarlı hemşerimiz Doğuç, hedefinin 2016 Rio Olimpiyatları’nda altın madalya kazanmak istediğini söyledi.

İBB'li genç sporcu hedefinin Avrupa ve Dünya şampiyonalarında şampiyon olarak altın madalya kazanmak ve İstiklal marşımızı okutarak ay yıldızlı bayrağımızı göndere çektirmek olduğunu belirtti.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş tarafından tebrik edilen genç sporcunun altın madalyaya uzanması memleketi Afşın ve Büyük Tatlar kasabasını sevince boğdu.

Tekvando Şampiyonası, Muğla’nın Marmaris ilçesinde yapıldı

Şampiyonaya, 70 ilden 900’ü erkek ve 550’si kız toplam bin 450 sporcu katıldı. Şampiyonanın ilk gününde 54 kilogramda erkekler ile 53 ve 73 kilogramda kızlar müsabakaları gerçekleşti.
16 sıklette yapılan maçlar çekişme ve heyecana sahne olurken, tribünleri dolduran sporcuların takım arkadaşları müsabakaya çıkan gençleri destekledi. Rakiplerine üstünlük sağlamak için kıyasıya mücadele eden tekvandocular zaman zaman sakatlıklar yaşadı.
Turnuvada başarılı olan sporcular milli takımın Avrupa ve dünya Tekvando Şampiyonası’nda Türkiye’yi temsil edecek.
İlk maçlar sonunda 54 kilogram erkeklerde Hasan Doğuç birinci, Cihan Çakmak ikinci ve Evren Karaca üçüncü oldu. Kızlar 53 kilogram müsabakaları sonunda birinciliği Fatma Sarıdoğan, ikinciliği Rumeysa Nur Yiğittekin ve üçüncülüğü ise Gülsüm İnan elde etti. 73 kilogram kızlarda Ebru Yümlü birinciliği, Sude Bulut ikinciliği ve Nazlı Hilal Özbek de üçüncülük madalyasını kazandı.

Editör: Haber Merkezi