Afşin’de, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi ve Hayrat Vakfı tarafından Bayırbucak Türkmenlerine yönelik insani yardım kampanyası başlatıldı.

Kahramanmaraş genelinde ‘Haydi Kahramanmaraş Kardeşlik Vakti’ sloganıyla başlatılan yardım kampanyasına destek için Afşin Merkez Ulu Camii önünde yardım çadırı kuruldu. Afşinli vatandaşlar Suriye’nin Bayırbucak bölgesindeki Türkmenlere gönderilmek üzere kıyafet, bebek bezi, yatak, battaniye ve nakdi yardımlarını yardım çadırına ulaştırıyor.

Hayrat Vakfı Afşin Temsilcisi Ahmet Doğru,  Afşin’de Bayırbucak Türkmenlerinin mağduriyetlerini giderebilme adına düzenlen kampanyaya destek vermek için yardım malzemesi topladıklarını belirtti.

Kahramanmaraş ve ilçelerinde yardım topladıklarını belirten Doğru, “ 11 Şubat 2016 tarihine kadar ilçemizde Bayırbucak Türkmenleri için vatandaşlarımızın yardımlarını toplayacağız. İnşallah 12 Şubat’ta da toplamış olduğumuz yardım malzemelerini tırlar ile Bayırbucak’a göndereceğiz” dedi.

Suriye’nin Bayırbucak bölgesindeki Türkmenlerin zor şartlar altında yaşamlarını devam ettirdiklerini söyleyen Hayrat Vakfı Afşin Temsilcisi Doğru “ Türkmen kardeşlerimiz, iç savaş nedeniyle çok zor şartlarda, kıt imkânlarla yaşam mücadelesi veriyor. Bunların üzerine birde içinde bulunduğumuz kış şartlarını eklediğimizde bizlerden gelecek her türlü yardıma ihtiyaçları olduklarını düşünüyoruz. Orada insanlar gerçekten sıkıntılı bir ortamda yaşam mücadelesi veriyorlar. İnsanların üzerinde montları yok. Ayakkabısı yok. Özellikle küçük çocuklarımıza şu kış gününde ısınmaları sağlamak için giyim yardımını ve hayatlarını devam ettirmeleri için gıda yardımlarını talep ediyoruz” diye konuştu.

Yardım kampanyasına vatandaşların ilgi gösterdiklerini ifade eden Doğru, “ Afşinli vatandaşlarımız Suriye’deki Türkmen kardeşlerimizin durumuna kayıtsız kalmadı. Ellerinden geldiği kadar destek olmaya çalışıyorlar. Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi ve Hayrat Vakfı tarafından başlatılan kampanya kapsamında Afşin Ulu Camii bahçesinde kurduğumuz çadırda 11 gün boyunca Türkmen kardeşlerimiz için yardım toplamaya devam edeceğiz” açıklamasında bulundu.


Editör: Haber Merkezi