Namık Kemal İlkokulu ve Gaziosmanpaşa İlkokulu, Kahramanmaraş genelinde düzenlen  Eğitimde İyi Örnekler Proje yarışmasına dereceye girdi.

Kahramanmaraş'ta bu yıl üçüncüsü düzenlenen Eğitimde İyi Örnekler Projesi kapsamında  dereceye girenlere ödülleri düzenlenen törenle verildi.

Kahramanmaraş İl Millî Eğitim Müdürlüğü ile Dulkadiroğlu Belediyesinin birlikte yürüttüğü,  Proje kapsamında başvuru yapan 58 kurumsal projeden 3’ü iyi örnek olarak ödül almaya hak kazandı. 58 proje arasında Afşin Namık Kemal İlkokulu 'Kahramanmaraş Kodlama Hareketi' isimli proje ile birinci olurken, Gaziosmanpaşa İlkokulu 'Bir Annem de Sensin Öğretmenim' isimli projesiyle üçüncü oldu.

Kahramanmaraş'ta İyi örnek olarak kabul edilen çalışmaların ortaya çıkarılması, yaygınlaştırılması ve diğer okullar tarafından model alınmasını amacıyla başlatılan “Eğitimde İyi Örnekler Projesi”nin ödül töreni yapıldı.

Dulkadiroğlu Belediyesi ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından organize edilen ödül töreninde konuşan Belediye Başkanı Necati Okay, eğitime verdikleri desteği hatırlattı.  Dulkadiroğlu Belediyesi olarak eğitimin her alanına destek olduklarını aktaran Başkan Okay, bu desteğin artarak devam edeceğini söyledi.

Ödül töreninde konuşma yapan İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Emin Akkurt’ta projenin önemine değindi. Akkurt, projenin örnek teşkil ettiğini ifade ederek diğer okulların da projelerle bu güzel projeye katkı sağladıklarını belirtti.

Bu yıl üçüncüsü uygulanmakta olan Eğitimde İyi Örnekler Projesine öğretmen ve okullarımızın göstermiş olduğu ilgi her geçen yıl artmış,  2015 yılında 54, 2016 yılında 70 ve 2017 yılında 107 başvuru yapılmıştır.

Proje kapsamında başvuru yapan 58 kurumsal projeden 3’ü iyi örnek olarak ödül almaya hak kazanmıştır.

Afşin Namık Kemal İlkokulu’ndan Kahramanmaraş Kodlama Hareketi – Elbistan Bahçelievler Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi’den Hayır Çarşısı – Afşin Gaziosmanpaşa İlkokulu’dan Bir Annem de Sensin Öğretmenim

Başvuru yapan 49 bireysel çalışmadan 3’ü iyi örnek olarak ödül almaya hak kazanmıştır. (Türkoğlu Şehit Niyazi Ergüven İlkokulu öğretmeni Levent GÖK tarafından gerçekleştirilen Oyunlaştırarak Öğreniyorum – Kahramanmaraş Anadolu Lisesi öğretmeni Mikail OKUMUŞ tarafından gerçekleştirilen Çağrı Oyunu – Elbistan Kümbet Ortaokulu müdürü Derviş KANAT tarafından gerçekleştirilen Sınıfımın Özel Öğrencisi) Konuşmaların ardından ödül töreni gerçekleştirildi dereceye girenlere ödülleri takdim edildi.

Editör: Haber Merkezi