17 Genç Çiftçi 30 Bin Lira Hibe Alacak

Afşin’de, genç çiftçilere 30 bin liraya kadar hibe desteği sağlayacak program kapsamında 17 başvuru hibe almaya hak kazandı.

Afşin İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından yapılan yazılı açıklamada, Afşin’den Genç Çiftçi Hibe Programına başvuran 991 kişinden 17 çiftçi 30 bin liralık hibe desteğini almaya hak kazandığı belirtildi.

Genç Çiftçi Proje Değerlendirme Komisyonları tarafından değerlendirilen ve 30 bin lira hibe alacak genç çiftçi adayları arıcılık, büyükbaş-küçükbaş besi, damızlık, kapama meyve bahçesi, mantarcılık, tıbbi aromatik bitki yetiştiriciliği gibi çiftçilik faaliyetlerini yürütecek.

Oluşturulan asil-yedek listeler bugün itibariyle İl Müdürlüklerince öngörülen şekilde ve Bakanlığımız 'gencciftci.tarim.gov.tr' adresinden ilan edildi. Listeler 27 Haziran-1 Temmuz 2016 tarihleri arasında askıda kalacak. Asil listede olan genç çiftçiler ile İl/İlçe Müdürlükleri arasında 11-15 Temmuz'da sözleşme imzalanacak."

Kahramanmaraş genelinde 191 kişi, 30 bin lira hibe kazanan asil listede yer aldı. Kırsalda kalkınma için yürürlüğe konulan genç çiftçilere hibe desteği için başvurular, 13 Nisan­12 Mayıs 2016 tarihleri arasında alınmıştı. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, genç çiftçilere 30 bin liraya kadar hibe desteği sağlanacak olan programa gençlerin yoğun ilgi gösterdiğini belirterek, desteklerden faydalanmak için 378 bin genç çiftçinin başvuruda bulunduğunu açıklamıştı. Genç çiftçilerin büyükbaş ve küçükbaş hayvan yetiştiriciliği, arıcılık, kanatlı, ipekböceği yetiştiriciliği, meyvecilik, seracılık ile tıbbi ve aromatik bitki yetiştiriciliği konularındaki projeler ile yaptıkları başvuruların 370 bini hayvansal üretim, 8 bini de bitkisel ve diğer üretim kapsamında yapıldı. Başvuru dosyaları, illerde oluşturulan Genç Çiftçi Proje Değerlendirme Komisyonları tarafından değerlendirilerek, hibe desteğinden yararlandırılacak proje sahibi genç çiftçiler belirlendi. Değerlendirmelerde şehit, gazi, engelli, kadın ve eğitimli genç çiftçilere pozitif ayrımcılık yapıldı.

Editör: Haber Merkezi