Sorumluluk alanlarında bulunan işyerlerinin yanı sıra kaldırım işgalleri ile ilgili rutin denetimlerini sürdüren Afşin Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, özellikle çarşı bölgesinde denetimlerini yoğunlaştırdı.

İlçede et ve et ürünleri satışı yapan kasaplara yönelik denetimler gerçekleştiren Afşin Belediyesi zabıta ekipleri, sağlığa uygun olmayan hayvan kesimlerinin önüne geçmek, ürünlerinin saklanma konusunda kontrollerini yapmak ve reyonlardaki ürünlerin muhafaza, satış koşullarının kontrol edilmesi hususunda ilçede faaliyet gösteren kasapları denetlendi.

Son olarak ilçede faaliyet gösteren fırın ve marketlere yönelik denetimler gerçekleştiren zabıta ekipleri tarafından, işletmenin izninin olup olmadığı, gıda üretim yasasına ve gramaja aykırı üretim yapılmaması, ürünlerin satış ve saklanma koşulları gibi hususları denetlemek amacıyla denetimler gerçekleştirildi.

Yapılan denetimlerde, özellikle gıda maddelerinin son tüketim tarihi, sağlığa uygunluk ve genel temizlik konularında kontroller yapılırken, işletme sahiplerine uyulması gereken kurallar hatırlatılarak, kurallara riayet etmeleri konusunda uyarıldı.

Afşin Belediye Başkanı Mehmet Fatih Güven denetimlerle ilgili olarak yaptığı açıklamada, denetimlerin artarak devam edeceğini belirterek, esnafların kurallara uymalarını istedi. Güven,  “Vatandaşlarımızın daha hijyenik ve sağlıklı koşullar altında ihtiyaçlarını karşılamaları için ekiplerimizin yaptığı denetimler hayati önem arz etmektedir. Bu amaçla yapılan denetlemeler, artarak  devam edecek olup, görülen eksikliklere ve olumsuzluklara anında müdahale edilmesi ekiplerimizin önceliği olacaktır. Ayrıca hijyene, genel temizlik konularında ve sağlık koşullarına hassasiyet gösteren duyarlı esnaf kardeşlerimize de teşekkür ediyorum" dedi.

 

Editör: Haber Merkezi