Başkan Adayı Yıldız: "Biz Hiç Ayrım Yapmadan Herkesi Kucaklıyoruz"

İYİ Parti Afşin İlçe Teşkilatı tarafından, Yeni Zelanda'da camilere yapılan saldırıda hayatını kaybeden Müslümanlar için gıyabi cenaze namazı kılınarak, Yasin-i Şerif okundu.

Cuma namazının ardından İYİ Parti seçim bürosu önünde toplanan partililer ve vatandaşlar, Yeni Zelanda'daki Nur Camisi’nde Cuma namazını idrak eden Müslümanlara yapılan terör saldırısı şehit olanlar için gıyabi cenaze namazı için saf tuttu. İYİ Parti Meclis Üyesi Adayı Emekli Müftü Hacı Polat'ın kıldırdığı cenaze namazının ardından Yasin okunarak, ikramda bulunuldu.

Programın ardından konuşma yapan İYİ Parti Afşin Belediye Başkanı Adayı Adem Yıldız, "Geçtiğimiz hafta Yeni Zelanda'da cuma namazı kılınırken şehit edilen Müslüman kardeşlerimizin gıyabi cenaze namazını kıldık ve ardından Yasin-i Şerif okundu. Yaşanan bu acı durum nedeniyle tüm Müslüman alemine başsağlığı diliyorum. Bu tür katliamların bir daha yaşanmamasını yüce Allah’tan niyaz ediyorum."dedi.

Seçime kısa bir süre kaldığına değinen İYİ Parti Adayı Yıldız, "31 Mart'ta gerçekleştireceğimiz yerel seçimlerin ilçemize, ilimize ve ülkemize hayırlar getirmesini temenni ediyorum. Tüm Afşin'imizi en uzaktan, en yakına kadar sevgiyle, saygıyla kucaklıyoruz. Siyasi parti görüşü ne olursa olsun tüm Afşin halkı bizim kardeşimiz. " diye konuştu.

Öteleyici ve ayrıştırma siyaseti yapmadıklarını dile getiren Yıldız, "Afşin'de Millet İttifakı olarak kesinlikle öteleyici, dışlayıcı bir siyaset yapmıyoruz. Herkesin başımızın üzerinde yeri var. Sonuçta bizler Afşin'de yaşıyoruz, komşuyuz, akrabayız, kardeşiz, arkadaşız. Bizim amacımız sadece Afşin'e hizmet etmektir. Bizim ne Cumhurbaşkanıyla, ne Devlet Bey ile nede diğer siyasi partilerle bir problemimiz var. Seçilen herkesin başımızın üzerinde yeri var. Belediye Başkanı olarak Afşin'e en güzel hizmeti yapmak için bu yarışa dahil olduk. Hiç bir vatandaşımızı başka bir siyasi partiye destek veriyor diye kırmadık, kırmayacağız. Gerginlik siyasetinden uzak duruyoruz. Kimseye ne düşman diyoruz, nede bizden değil diyoruz. Kimseyi ötelemeden, Alevi'si, Sünni'si, Çerkez'i, Laz'ı herkesiz bizim kardeşimiz diyoruz. Kimse Afşin halkına hak etmediği sözler sarf etmesin. Afşin'de birlik ve beraberlik içerisinde " açıklamasında bulundu.

Programa, CHP İlçe Başkanı Mahsuni Cinpolat, İYİ Parti İlçe Başkanı Murat Bozkurt, belediye meclisi üyesi adayları, partililer ve çok sayıda vatandaş katıldı.


 

Editör: Haber Merkezi