Afşin’de, VakıfBank’ın yeni ürünü VİNOV hakkında bilgilendirme toplantısı yapıldı.

Afşin Ticaret ve Sanayi Odası toplantı salonunda gerçekleştirilen toplantıda ileri vadeli Türk Lirası ödemelerde VakıfBank garantisi sunan, 7/24 kullanılabilen dijital, yenilikçi, esnek bir ödeme ve tahsilat ekosistemi Vinov hakkında bilgi verildi.

Vakıfbank Gaziantep Bölge Müdürlünden gelen uzmanlarca yapılan bilgilendirmede, Vinov’un bireysel ve ticari nitelikteki tüm müşteri grupları tarafından internet bankacılığı, mobil bankacılık, şubeler ya da mobil uygulaması aracılığıyla kullanılabildiğine değinilerek, şu ifadelere yer verildi:

“VakıfBank müşterileri, bir Vinov hesabı açarak ve bu hesaba kredi limitini tanımlayarak Vinov oluşturmaya başlayabiliyor. Alınmış bir Vinov, VakıfBank web sitesi, VakıfBank Mobil Uygulaması ve Vinov Mobil Uygulaması üzerinden sorgulanabiliyor. Vinov ile yapılabilecek ödeme ve tahsilat işlem örnekleri arasında hizmet alım bedelleri, tedarikçi ödemeleri, araç kiralama bedelleri, bayi tahsilatları, okul/kurs/eğitim ücreti ödemeleri, mobilya ve beyaz eşya alımı, makine, yedek parça alım ve ham madde bedelleri sayılabilir.

Vinov kaydı oluşturan VakıfBank müşterileri, tüm ödemeleri için alacaklı tarafa VakıfBank garantisiyle ödeme yapabiliyor. Alacaklı tarafın Vinov müşterisi olması şartı bulunmuyor. Ancak alacaklı taraf da VakıfBank müşterisi ise sistemin sunduğu avantajlı özelliklerinden yararlanabiliyor.

Vinov alıcısı, Vinovlarını ihtiyaç duyduğu takdirde, vadesinden önce nakde çevirebiliyor. Erken ödemeyi bütünsel olarak alma zorunluluğu bulunmuyor. Kısmi olarak, ihtiyacı olan miktarı nakde çevirip, diğer kısım için vade sonunu bekleyebiliyor. VakıfBank müşterileri, kendilerine ulaşan ileri vadeli ödeme garantili Vinov ile kendi borçlarını ödeyebiliyor. Bunu da yine kısmi ya da bütünsel olarak gerçekleştirebiliyor.

VakıfBanklılar, kendilerine ulaşan Vinov'u farklı kişilere devrederken vade tarihini ileri ya da geri olarak değiştirebiliyor. Böylece alacak ve borçlar arasındaki vade uyumsuzluğu gideriliyor. Vinov taksitli olarak oluşturulabiliyor. Taksitlendirme, eşit taksitli düzenlenebildiği gibi vade tarihleri ve tutarları esnek olarak da düzenlenebiliyor.”

VakıfBank Afşin Şubesi Müdürü Murat Apohan da, katılımcılara teşekkür ederek, bu tarz bilgilendirmelerin devam edeceğini belirtti.

Proğrama, Afşin Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Bekir Sıtkı Can, Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Emrah Gümüş ile çok sayıda ilgili katıldı.

Editör: Haber Merkezi