Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi ile Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü işbirliğinde Afşin'de yaz spor okulu açıldı.

Afşin'de 500 öğrencinin 6 spor branşında eğitim göreceği yaz spor okulu için Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğünde açılış töreni düzenlendi. Törende, öğrencilerin spor okulunda kullanılacak spor malzemeleri öğrencilere teslim edildi.

Kahramanmaraş Gençlik Hizmetleri Spor İl Müdürü Ali İhsan Kabakçı, törende yapmış olduğu konuşmada, yaz spor okullarının öğrencilere çok büyük fayda sağladığını aktardı.

Kahramanmaraş Türkiye 2’incisi oldu

Kahramanmaraş’ta 41 bin öğrencinin yaz spor okullarına kayıt yaptırdığını söyleyen Kabakçı, “Gençlik Hizmetleri Spor İl Müdürlüğümüz ve Büyükşehir Belediyesi ortaklığında yaz spor okullarının açılışının startını verdik. Afşin’de çok yoğun bir katılım var. Şehit cenazesi olduğu için tören yapmadık. Öğrencilerimize temsili malzemelerimizi verdik. İnşallah bundan sonrasında antrenörlerimizin eşliğinde katılımlar sağlanacak. Şimdiki katılımlarımız çok güzel, özellikle belirtmek isterim ki Türkiye genelinde yaz spor okullarına müracaat çerçevesinde 41 bin öğrencinin katılımıyla Kahramanmaraş olarak Türkiye 2’incisi olduk. Afşin ilçemizin ve diğer ilçelerimizin bu duruma çok büyük katkısı var. Kurumsal birliktelik gerçekten spor anlamında gençlik anlamında fazlasıyla katkı sağlıyor. Büyükşehir Belediye Başkanımıza, Afşin Belediye Başkanımıza, Gençlik Hizmetleri Afşin İlçe Spor Müdürlüğümüze ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.” dedi.

Verimli spor faaliyeti içerisinde bulunmak istediklerini ifade eden Afşin Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Asef Arslan, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyemiz ve Gençlik Hizmetleri İl Müdürlüğümüzün arasında gerçekleştirilen protokol çerçevesinde yaz spor okullarının açılış programlarını gerçekleştirdik. İlçemizdeki şehidimizden dolayı sönük bir açılış yaptık. Afşinli şehidimize ve bu vatan için şehit olmuş tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet, yakınlarına baş sağlığı diliyorum. Afşin Yaz spor okulları için öğrenci müracaatlarımız şuan da 500’ün üzerine çıktı. Hamd olsun gençlerimiz spora ilgili. Yaklaşık 6 branşta hizmet vereceğiz.” diye konuştu.

Çocukların spora teşvik edilmesinin önemli olduğunu ifade eden Arslan, “Afşin Yaz Spor Okulunda, gençlerimizin ahlakını olumsuz etkileyecek durumlardan bir nebzede olsun uzaklaştırmak, teknolojinin kötü etkilediği yaşam koşullarında negatif enerjilerini pozitif bir enerjiye çevirmek istiyoruz. Kursumuza katılan çocuklarımız burada sosyalleşme bakımında, kendilerine güven bakımından güzel ahlakla yetişen gençlerimiz olsun niyetiyle bu kurslarımızı açıyoruz. İnşallah verimli bir kurs olacak. Ağustos 25’ine kadar bu kurslarımız devam edecek. Tüm öğrencilerimize başarılar diliyorum.” Açkılamasında bulundu.

Konuşmaların ardından Kahramanmaraş Gençlik Hizmetleri Spor İl Müdürü Ali İhsan Kabakçı ve Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Asef Arslan tarafından spor malzemeleri hediye edildi.

Editör: Haber Merkezi