Afşin’de, Kahramanmaraş Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü (DKMP) Göksun Şefliği ile Afşin Avcılar ve Atıcılar Spor Kulübü Derneği tarafından başlatılan ‘doğaya bir yem de sen bırak’ kampanyası kapsamında toplanan yemler, yaban hayvanları için doğaya bırakıldı.

Afşin Avcılar ve Atıcılar Spor Kulübü Derneği üyeleri ve gönüllüler ilçe genelinde toplanan yemler belirlenen avlaklara bırakıldı.

Afşin Belediye Başkanı Mehmet Fatih Güven, “Geçtiğimiz yıl başlattığımız doğaya bir yem de sen bırak kampanyamızın ikincisini yapıyoruz. Doğanın karla kaplandığı ve yaban hayvanlarımızın yem bulmakta zorluk çektiği şu günlerde Afşin Avcılar ve Atıcılar Spor Kulübü Derneği ve üyelerimizle birlikte belirlediğimiz farklı noktalara yemlerimizi bıraktık. Bu kampanyaya AK Parti Gençlik Kollarımız, Ülkü Ocaklarımızda destek oldu. Gençlerimiz de kendi aralarında seferber oldular. Yabanda yaşayan hayvanlarımızın türlerine göre mısır, buğday, yonca ve saman balyalarından oluşan yemlerin dağıtımını sağladık. Yaban hayvanlarımıza bu ağır kış şartlarında destek olmak istedik. İlk başta doğayı ardından da yaban hayvanlarımızı korumamız gerekiyor. Sağ olsunlar Afşin’deki avcı arkadaşlarımızda bunun bilincindeler. Kampanyayı başlatan Afşin Avcılar ve Atıcılar Spor Kulübümüz başta olmak üzere bu güzel ve hayırlı işe destek olan tüm arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Afşin Avcılar ve Atıcılar Spor Kulübü Derneği Başkanı Abdullah Öztürk de kış şartlarında yem bulmakta zorlanan yaban hayvanları için başlatılan kampanya yoğun bir katılım olduğunu dile getirdi.

2020-2021 av sezonun kapandığını dile getiren Afşin Avcılar ve Atıcılar Spor Kulübü Derneği başkanı Abdullah Öztürk, “bölgemiz ağır kış şartlarının etkisinde ve geçtiğimiz yıl yaban hayvanlarımızın için başlattığımız ‘doğaya bir yem de sen bırak’ bu yılda sürdürdük. Kampanyamıza destek veren Afşin Belediye Başkanımız Mehmet Fatih Güven’e, sivil toplum kuruluşu temsilcilerimize, iş adamalarımıza, esnaflarımıza ve dernek üyelerimize teşekkür ediyorum. Toplamış olduğumuz yemleri yaban hayvanları için doğaya bıraktık. Yoğun kış şartlarında hayvanlarımızın aç kalmasını istemiyoruz. İlerleyen süreçlerde de havalar düzelene kadar her hafta yemleme çalışması yapacağız.” Açıklamasında bulundu.

Editör: Haber Merkezi