Afşin Belediyesi tarafından düzenlenen 6. Geleneksel Afşin Eshab-ı Kehf Wushu Bölge Şampiyonası düzenlenen törenle başladı.

Afşin Kapalı Spor Salonunda düzenlenen törene Afşin Kaymakamı Fatih Aksoy, Afşin Belediye Başkanı Mehmet Fatih Güven, Afşin Milli Eğitim Müdürü Mahir Turan, AK Parti Afşin İlçe Başkanı Fevzi Kaynak,Afşin Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Bekir Sıtkı Can, Afşin Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Hakan Topaktaş, daire amirleri ile çok sayıda davetli katıldı.

Programın açılış konuşmasını yapan Afşin Belediye Başkanı Mehmet Fatih Güven, spor ve sporcuya Afşin Belediyesi olarak her zaman destek verdiklerini kaydetti.

Güven, “6.  Gerçekleştirdiğimiz wushu karşılaşmasına hepiniz hoş geldiniz. Spor insanları fiziksel ve zihinsel yönden daha sağlıklı hale getiren, insanları birbirleriyle kaynaştıran en büyük etkenlerden birisidir. Biz idareciler olarak en büyük istediği çocuklarımızın ve gençlerimizin ve tüm insanlarımızın spor yapmalarını teşvik etmek ve onlara bu konuda alanlar açmaktır. Bu konuda Afşin Belediyemiz, Afşin Kaymakamlığımız ve Afşin Gençlik Spor İlçe Müdürlüğümüz her türlü gayreti gösteriyorlar. Bu organizasyonda emekleri geçen ve katkı sağlayan herkese teşekkür ediyorum.” dedi.

Daha sonra kürsüye gelen Afşin Kaymakamı Fatih Aksoy, “Afşin olarak spora büyük önem veriyoruz, Wushu’da bunlardan biri. İlçemizde bu güzel organizasyonun yapılması, her ilden ve ilçeden sporcuların bulunması Afşin’imize farklı bir değer katmaktadır. Bu konuda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Afşin Belediyesi olarak inşallah bu tür güzel spor faaliyetlerine destek vermeye devam edeceğiz. Afşinli sporcularımızın Wushu sporundaki gayretleri, çabaları takdire şayan, hepsiyle gurur duyuyoruz. Türkiye de ve Dünyanın başka ülkelerinde dereceler alarak, memleketimizi temsil ettikleri için sporcularımızı kutluyorum. Bu vesile iler hepinize ziyaretlerinden dolayı ayrı ayrı teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

Türkiye’nin çeşitli illerinde yaklaşık 200 sporcunun katıldığı 6. Geleneksel Afşin Eshab-ı Kehf Wushu Bölge Şampiyonası, Pazar günü düzenlenen final maçlarıyla son bulacak.

 

Editör: Haber Merkezi