Afşin'de, Çin'in Sincan Uygur Özerk Bölgesi'ndeki Müslümanlara yönelik uygulamalar cuma namazının ardından protesto edildi.

Afşin Ülkücü İşçiler Derneği üyeleri, Ulu Camii'nde kılınan cuma namazı sonrası cami önünde toplanan grup, Sincan Uygur Özerk Bölgesi'ndeki Müslümanlara yönelik saldırıları protesto etti.

Afşin Ulu Camii'nde kılınan Cuma namazı sonrası cami önünde toplanan grup öldürülen Müslümanlar için gıyabi cenaze namazı kılarak, Çin'e lanet yağdırdı.

Grup adına basın açıklaması yapan Afşin Ülkücü İşçiler Derneği Başkanı Keramettin Erdoğan,  işgalci Çin hükümetinin Müslümanlara yönelik baskıları arttırmasında özellikle ramazan ayının seçilmesinin düşündürücü olduğunu söyledi.

Çinlilerin yapmış olduğu zalimliği kınıyoruz ve kabul edilemez bir uygulama olduğunu söyleyen Erdoğan,  “Doğu Türkistan'da yapılan zulmü İslam’a ve kendimize yapılmış sayıyor dünyaya ve İslam alemine sesleniyoruz bu zulme karşı durmaya davet ediyoruz.”dedi.

Doğu Türkistan'daki halka uygulanan zulmün tek sebebi halkın Türk ve Müslüman olmasıdır diyen Erdoğan açıklamasına şöyle devam etti:

“Orda yapılan uygulamalar ise camileri yıkılmış toplu ibadetleri yasaklamış kuran kursları kapatılmış ve bölgeye yerleştirilen Çinliler Müslümanlara taciz ederek asimile etmektedirler. Bunun için her yolu deniyorlar. Çin ordusu ve Çinliler, kardeşlerimizi eziyorlar ve katliam yapıyorlar. Çinli yetkililer Uygurların ibadet yerleri dahil toplu olarak gördükleri her yerde sorgulamadan öldürüyorlar. Kapalı olan bacılarımızın kıyafetlerini yırtıyorlar ve küçük bardaklarda fırtına koparan Dünya ve Birleşmiş Milletler bunu adeta keyif olarak seyrediyorlar. Biz buradan bağırıyoruz ki “Ey Türk Dünyası,  Ey Müslüman Alemi” neden çekiniyoruz, neden korkuyoruz. Bu zalimlere dur demenin zamanı gelmedi mi ? Gelin yeniden bir olalım, diri olalım bir olalım dünyadaki zalimlerin karşısında beraber duralım yeniden tarihler yazalım.” Açıklamasında bulundu.

Ulu camide kılınan cenaze namazına MHP Afşin İlçe Başkanı Ersal Koç, Afşin Ziraat Odası Başkanı Hasan Akpınar, MHP Belediye Başkanı Adayı Adem Yıldız’ın yanı sıra çok sayıda vatandaş katıldı.

Editör: Haber Merkezi