93 kişilik iş için 963 kişi başvurdu
9 aylığına Afşin Belediyesi ve Afşin İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nde, Toplum Yararına Programı (TYP) kapsamında çalışacak 93 kişilik iş için 963 kişi başvurdu.

İlçe Milli Eğitim bünyesinde çalışacak 65 geçici işçi için 503 başvuru yapıldı. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesinde 9 ay süreyle istihdamı sağlanacak 65 geçici işçilerin isimleri Afşin Öğretmenevi bahçesinde noter huzurunda çekilen kura ile belirlendi. Kura kapsamında 65 asıl, 33'te yedek isim belirlendi. Afşin Belediyesi bünyesinde istihdam edilecek 28 personel için kurası Belediye Düğün Salonunda gerçekleşti. 28 kişilik geçici işçi çekilen kuraya 460 kişi başvurdu. Kurada 28 asıl, 14 yedek isim belirlendi.

Kura çekimi öncesinde konuşma yapan Afşin Belediye Başkan Yardımcısı Nusret Karataş, " Belediyemizde ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüze bağlı olarak 9 ay süre ile çalışacak 93 geçici işçilerin isimleri noter huzurunda çekilen kura ile belirlenecek. İlçemizde İŞKUR kaynaklı iş için çok yoğun başvuru olduğuna şahit olduk. Keşke imkanlarımız fazla olsa da burada ki her bireyi bir iş sahibi yapabilsek. Fakat imkanlarımız bu ölçüde. Afşin Belediye Başkanlığı sosyal belediyecilik anlayışından hareketle imkanlar dahilinde hemşerilerimize bu ve benzeri sosyal hizmetler sunmaya devam etmeye çalışacağız" dedi. 

İŞKUR Elbistan Hizmet Merkezi Müdürü Mustafa Akgül, " Türkiye İŞKURUM'unca yürütülmekte olan ve işsizlerin kısa süreli istihdam ve eğitimini amaçlayan Toplum Yararına Program kapsamında geçici istihdam sağlanacak. Afşin Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı resmi okullarda sınıf temizliği ve bakım onarım hizmetleri için 2015-2016 Eğitim ve Öğretim yılını kapsayacak şekilde 9 ay süreli 65 kişi istihdam edilecek. Afşin Belediye Başkanlığı bünyesinde ise çevre temizliği alanında 28  geçici işçimiz 9 ay süreyle istihdam edilecek. Katılımcılara TYP süresince cari asgari ücret üzerinden çalışma süresine göre hesaplanan ücret ödenecek.  Aynı zamanda sosyal güvenlik ve genel sağlık sigorta prim ödemeleri de İŞKUR tarafından gerçekleştirilecek" açıklamasında bulundu.
Editör: Haber Merkezi