Kahramanmaraş Vergi Dairesi Başkanı Abdullah Coşkuner; "Torba Yasadan yararlanmak isteyen mükelleflerin en geç 1 Aralık 2014 tarihine kadar borçlarını yapılandırılması gerekiyor."dedi.


Afşin Vergi Dairesi Müdürlüğü, 11 Eylül'de "Torba Yasa" ile yasalaşan “6552 Sayılı Kanun" hakkında bilgilendirme toplantısı düzenledi.


Torba Yasa bilgilendirme toplantısında konuşma yapan, Kahramanmaraş Vergi Dairesi Başkanı Abdullah Coşkuner,"Bilindiği üzere kamuoyunda "Torba Yasa" olarak adlandırılan 6S52 sayılı yasa 11 Eylül 2014 tarihi itibariyle yürürlüğe girmiş bulunmaktadır.Bu yasanın vergi borçlarını içeren maddeleri ile ilgili açıklamalarda bulunarak bütün vatandaşlarımızın bu konu hakkında bilgi sahibi olması ve bu aftan faydalanmasını sağlamamız gerekiyor. Gelir idaresi Başkanlığımızın kuruluşundan beri mükellef haklarını gözeterek vergide gönüllü uyumu arttırmak ve kaliteli hizmet sunarak vergi ve diğer gelirleri toplamak misyonumuz olmuştur. Bu nedenle yasanın yürürlük tarihi itibariyle süresinde tüm borçlu mükelleflerimizi bu fırsattan faydalanmaları konusunda bilgilendirmek için azami çaba içerisinde olacağız.Bu çalışmalarımız esnasında en büyük katkıyı Ticaret,Sanayi,Esnaf ve Serbest Muhasebeci Mali Müşavir Odalarımız gibi sivil mesleki kuruluşlarımızdan ve yerel basınımızdan bekliyoruz."dedi.


Herhangi bir kamu kurum ve kuruluşuna borcu olan mükelleflerin  hak kaybına uğramamaları için  başvurunun son günü olan 1 Aralık 2014 tarihine kadar başvuru yapmaları gerektiğinin altını çizen, Kahramanmaraş Vergi Dairesi Başkanı Coşkuner, "Bu yasa kapsamına giren vergi dairesi başkanlığımız mükellef gurubu hakkında şöyle bir genel bilgiyi paylaşmak istiyorum. Kapsama giren borçlu mükellef dosya sayısı 219 bin 612, alacak tutarı ise toplam 695.699.000 liradır. Bu güne kadar % 7 lik bir başvuru söz konusudur. Herhangi bir Kamu Kurum ve Kuruluşuna Borcu olan mükelleflerimizin, vatandaşlarımızın hak kaybına uğramamaları açısından başvurunun son günü olan 1 Aralık 2014 tarihine kadar borçlarının bu yasa kapsamında yapılandırılabileceği konusunda araştırma yapmaları gerekir.Vergi borcu konusunda mükelleflerimiz Vergi Dairelerinden bizzat gelerek,  Gelir İdaresi  Başkanlığımızın web sayfasından veya "1189" SMS atmak suretiyle bilgi alabilirler. Yine mükelleflerimiz hor vergi konulu soru ve sorunları ile bilgiyi ücretsiz telefon hattımız "444 0 189" Vergi İletişim Merkezinden alabilirler. Birden fazla vergi dairesine borçlu olunması halinde her bir vergi dairesine ayrı ayrı müracaat yapılması gerekiyor., Araç muayenelerini bu güne kadar yaptırmamış olan kişi ve kuruluşlar için de bu yasanın çok güzel fırsat sunduğunu ayrıca bilmeleri gerekmektedir.Yine KDV ve ÖTV borcu olan mükelleflerimiz bu vergilerde idaremizin 6183 sayılı yasa ya göre tecil ve taksitlendirme yetkisi bulunmadığı hatırlanarak mutlaka bu yasadan faydalanmak suretiyle indirimli farkla ve taksitler  halinde ödeme imkanına kavuşmaları lazım. bu yasa kapsamındaki taksit ödemelerinin kredi kartı ile yapılabileceğini vatandaşlarımızın bilmesi gerekiyor."açıklamasında bulundu.


Daha sonra konuşma yapan, Kahramanmaraş Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası Başkanı Arif Şen ,"Torba Yasa mükelleflerimize, esnaflarımıza daha doğrusu borcunu ödemek isteyip de ödeyemeyen vatandaşlarımıza ödeme kolaylığı sağlamaktadır.  Vatandaşlarımızın bu yapılandırmadan yararlanması olarak gayret içersinde olmamız gerekiyor. Bunda en çok görev tabi ki ilgili kurumlara düşmekteyse de meslektaşlarımız olan mali müşavirlerimize de önemli görevler düşmektedir. Bu konuda, Kahramanmaraş'ta ve ilçelerimizde mali müşavirler olarak elimizden geleni yapacağız. " şeklinde konuştu.


Açılış konuşmaları sonrasında Kahramanmaraş Tahsilat ve Takip Birimi Müdür Vekili Necdet İnce tarafından Torba Yasadaki düzenlemeler hakkında bilgilendirme yapıldı.


Afşin Vergi Dairesi Müdürlüğü tarafından Fatih Anaokulu Toplantı Salonunda düzenlenen "Torba Yasa" bilgilendirme toplantısına, Afşin Kaymakamı Fatih Aksoy, Afşin Belediyesi Başkanı Vekili Ayşe Kılıç, Afşin Belediyesi Başkan Yardımcısı Nusret Karataş, Kahramanmaraş Vergi Dairesi Başkanı Abdullah Coşkuner, Kahramanmaraş Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası Başkanı Arif Şen, Kahramanmaraş Gelir İdaresi Grup Müdürü Sinan Küçükgöz, Afşin Vergi Dairesi Müdürü Ebru Ayhan, serbest muhasebeciler, mali müşavirler, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve çok sayıda ilgili katıldı.
 
Editör: Haber Merkezi