Afşin İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü, 11-17 Haziran tarihleri arsında kutlanan “Toprak Haftası” Afşin’de düzenlenen programla kutlandı.

Afşin Yatılı Bölge Ortaokulu’nda düzenlenen törene Afşin Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Hüseyin Öner, Okul Müdürü Mustafa Bilal Özden ile davetliler katıldı.

Programda konuşma yapan Afşin Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Hüseyin Öner, “Bizler okullarımız tatil sürecine gireceğinden erken davranarak bu gün Afşin’de  verdiğimiz startla tüm ilçelerimizde bu ve benzeri programlar ile toplumumuzun toprağın önemi muhafazası yönünde birazcık olsun dikkatini çekmek biraz farkındalık oluşturmak gayesiyle bu toplantı ve programları düzenliyoruz .Burada hayat evrelerimizin ilk başağı çocuklarımızdan başlayarak halkımızın tüm fertlerine varıncaya kadar insanımızda ki toprak şuurunun kuvvetlenmesini hedefliyoruz. Değerli konuklar ve sevgili çocuklar, toprak, su, hava ve ısı(ateş) önemli doğal varlıklarımızdır. Bu dört unsur yaşamın hammaddesi ve yaşam sürecinin hayat menba-ı' dır. İlk insanın yaratılışın da bu dört unsur vardır. Gelişimiz topraktan ve dönüşümüzde toprağa olacaktır. Toprak canlılar nezdinde o kadar önemli ki tarihte insanlar arasında olan anlaşmazlıkların çoğu toprak paylaşımı ve sahiplenme duygusundan ileri gelmektedir. Bu değer için milletler birbirleriyle savaşmış ve birçok insan canından olmuştur. Yeni savaş ve anlaşmazlıkların kapısını açmama adına var olan toprağımızı koruyup kollamamız ve ondan azami derecede yararlanmamız lazım. Tüm belenme, giyinme, korunma ve dinlenme gibi tüm beşeri ihtiyaçlarımızı buradan karşılıyoruz! Bu denli öneme haiz meta sınırlı ve tükenebilen bir varlıktır, Yaşayan ve canlı bir varlık olan toprak doğal yolla oluşurken, insan eliyle kaybolan, değerini yitiren, zayıflayan, yorulan, kirlenen, tükenen bir varlık haline gelmektedir. Toprağın oluşması uzun zaman ve sürede olurken kaybedilmesi çok kolay ve ani olmaktadır. Yani toprağın kaybı kolay, kazanımı çok zordur.” diye konuştu.

 

Editör: Haber Merkezi