AK Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal, Afşin Belediyesince düzenlenen toplu açılış ve temel atma törenine katıldı.

Afşin'de AK Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal'ın katılımıyla, Afşinbey Caddesi, Kapalı Semt Pazarı temel atma programı ve  Afşin Belediyesi Kadın Kültür Spor Merkezinin açılışı gerçekleştirildi.

Afşin Kapalı Pazar yeri temel atma programında konuşan Ünal, 2019 yılına geldiğimizde bölgemizde sağlık sorunu olmayacak, eğitim sorunu olmayacak. AK Parti olarak bir şeyin müjdesini vermeden önce bunun alt yapısını hazırlıyoruz ve vatandaşlarımıza hizmetin adını duyuruyoruz. " dedi.

Bölgede önemli hizmetler yapıldığının altını çizen Ünal, "Kahramanmaraş büyükşehir statüsüne kavuştuktan sonra Afşin'imiz ve diğer ilçelerimiz çok önemli hizmetler aldı ve almaya devam ediyor. Afşin en önemli sorunlarından yavaş yavaş kurtuluyor ve 2019 yılına kadar inşallah bütün hizmetler yapılmış olacak. Afşin ve Elbistan'a doğalgaz getirmek için ihale yapıldı. Mayıs ayı içerisinde Enerji Bakanımız Taner Bey ile ihaleyi alan firmayla doğalgaz sözleşmemizi imzalayacağız. İnşallah doğalgaz sorunumuzda önümüzdeki süreçte çözülecek. 2019 yılına geldiğimizde bölgemizde sağlık sorunu olmayacak, eğitim sorunu olmayacak. AK Parti olarak bir şeyin müjdesini vermeden önce bunun alt yapısını hazırlıyoruz ve vatandaşlarımıza hizmetin adını duyuruyoruz. Şuanda 10 bin metre kare alanı kapsayacak kapalı semt pazarımızın açılışını, Afşibey Caddesinin açışını ve Afşin Belediyesi Kadınlar Kültür ve Spor Merkezinin açılışını gerçekleştirdik. İlçemizde çok önemli yatırımlar hizmete girmekte. İlçemizde, bayanlarımız için çok güzel bir hizmet kazandırılmış. Bu hizmetlerde emekleri bulunan herkese teşekkür ediyorum. Şehirlerin insanlar için yaşanabilir hale gelmesi ve şehirlerin insan kalitesini artıracak bir donanıma sahip olması çocuklarımız için çok önemlidir. Çünkü bizler böyle imkanlarda büyümedik. Bizlerin büyüdüğü şehirlerde okullarda tebeşir parasını öğrenciler kendi ceplerinden topluyordu. İmkansızlığın yokluğun olduğu bir dönemdi. Öğrenciler bir üst sınıf öğrencilerinden kendi ders kitapları satın aldığı günlerden bu günlere geldik. Ama bugün öğrenci okula başladığında sırasında kitaplarını hazır buluyor, akıllı tahtasıyla, tablet bilgisayarıyla insanın her tülü ihtiyacını karşılayan bir devlet anlayışı var artık. Bizler buna yeni Türkiye diyoruz. Çünkü eski Türkiye'de insanın bir kıymeti yoktu. Sağlık hizmeti, eğitim hizmeti, belediyecilik hizmeti yoktu ve insanlara bir değer verilmiyordu. Ama şimdi insana ve insana ait olan her şeye devletin hizmet ettiği bir Türkiye var. Ama bazıları büyük bir gayretle eksi Türkiye'ye dönmek isteyenler var ve eski alışkanlıklara devam etmek isteyenler var. Eski Türkiye'de siyasetçiler tutamayacakları sözleri veridi, her 1 buçuk yılda bir hükümet değişir ve kesinlikle istikrar olmazdı. Ayrıca vatandaştan toplanan her 100 TL'den 86 TL'si vergiye gitmekteydi. Ama hamd olsun bugün toplanan her 100 TL'den 2 veya 3 TL'si faiz giderlerine gidiyor ve bütçenin %14'ü faiz giderlerine gidiyor.  Faiz lobisine gitmeyen paralar artık devletin bütçesine kalıyor ve bu paralar yerel yönetimlere gönderiliyor, sağlık hizmetlerine gönderiliyor. bu bütçelerle şehirlerin kimliğini, karakterini ayağa kaldırıyoruz. " diye konuştu.

 

Tüm dünyanın Afşin Eshab-ı Kehf'i tanıyacağını belirten Ünal, "Afşin'imizde, Eshab-ı Kehf gibi çok önemli bir tarihi mirasımız var. Eshab-ı Kehf, Dünyadaki çok önemli inanç merkezlerinden birisidir. Fakat burası yıllarca atıl kaldı. 2008 yılında Eshab-ı Kehf'imizi aslına uygun bir şekilde restorasyonunu sağladık. Şuanda Afşin Belediyesine devrini sağladık ve belediyemiz Eshab-ı Kehf'in işletmesini yapacak ve yaşanan bir yer haline getirecek. Ama en önemlisi Eshab-ı Kehf'i, UNESCO Dünya Kültür Mirası Geçici Listesine aldırdık. Afşin'imizin Eshab-ı Kehf'i, UNESCO'nun dünya mirası aday listesinde ve artık dünya tanıyacak burayı. " açıklamasında bulundu.

2002 yılında Türkiye'nin uçurumun kenarına geldiğini söyleyen Ünal, "Bu milletin kaynağını planlarken, bu ülkenin kalkınması planlarken, bu ülkenin mali yapısını bütçesini planlarken ortaya bir akıl koymanız gerekiyor. Bunun  sürdürülebilirliğinin olması gerekiyor. 2002 yılına geldiğimizde bu ülke uçurumun kenarına getirilmedi mi getirildi bu ülkeyi yıllarca boş vaatlerle seçmeni kandırarak her 1,5 yılda bir iktidar değişmedi mi ? 1060'la 2002 arasında 42 yılda bu ülkede 36 tane hükümet değişti. 36 tane hükümetin değiştiği bir ülkede istikrar olur mu, hizmet olur mu, ekonomik istikrar olur mu, yatırımcı önünü görebilir mi, ülke kalkınır mı? kalkınmaz, şimdi tekrar aynı oyunu sergilemek istiyorlar seçmeni kandırmak için onu da vereceğim bunu da vereceğim ama biz 13 yıldan beri yapabileceğimiz şeyleri söylüyoruz  söylediğimiz şeyleri de yapıyoruz hamdolsun yani ne aldanan oluyoruz nede aldatan oluyoruz o yüzden milletimizle kurduğumuz bir güven işbirliği var bir gönül işbirliği var bir gönül ilişkisi var şimdi biz 2019'a geldiğimizde bizim hem Malatya'ya hem Kayseri'ye hem Kahramanmaraş'a duble yol bağlantımız tamamlanmış olacak yol sorunumuz kalmayacak seçimlerden sonra inşallah Göksun, Afşin, Elbistan duble yol ihalesini yapıyoruz. Sağlık sorunumuz olmayacak doğalgaz sorunumuz olmayacak eğitim sorunumuz olmayacak içme suyu sorunumuz olmayacak 2019 yılında inşallah Afşin'imiz Elbistan'ımız temel sorunlarını bitirmiş asıl olan insanın değerleri kültürü insanı insan yapan insanı kalkınma dediğimiz insan kalitesini insan kaynağını geliştirecek yeni hamlelerle ilgileneceğiz. Çünkü bizi ayakta tutan yol su elektrik  altyapı hizmetleri değildir bizi ayakta tutan bizim 1500 yıllık değerlerimizdir. Bizi insan yapan değerlerimizdir bizim inancımızdır o yüzden çocuklarımızın büyüyeceği dünyanın daha insanı değerlerle donatılmış olması gerekiyor. O yüzden insanı kalkınmayı sağlamamız gerekiyor ve inşallah biz altyapı sorunlarımızı çözerken insanı kalkınmayı da sağlayacak hamleleri beraberce atacağız. Siz bu kadrolara güvendiğiniz sürece bu ak kadrolara emaneti tevdi ettiğiniz sürece biz sadece size liyakatle bağlı kalmaya çalışacağız." diye konuşmasını tamamladı.

Daha sonra konuşma yapan Afşin Belediye Başkanı Mehmet Fatih Güven, "Kapalı pazar yeri 10 dönüm arazi üzerinde kurulacak. Pazar yerimizde hem ilçe sakinleri hem de pazarcı esnafı, çağdaş ve ferah bir mekânda alış veriş imkânına kavuşacak. Esnafımızın ve alışverişe gelen vatandaşlarımızın yazın sıcağından kışın soğuğundan etkilenmeyecekleri “Kapalı Pazar Yeri” oluşturuyoruz. Bu mekân içerisinde oluşturacağımız, “Köy Pazarı” alanı ile çiftçilerimizin ürünlerini birinci elden tüketici ile buluşturma imkânı da sağlayacağız. Kapalı pazaryeri bölge insanımızın birçok ihtiyacını da karşılayacak. Çevresinde otoparkı ve sosyal tesisleri de olan geniş bir mekân olacak Afşin’imize yeni pazarımız şimdiden hayırlı olsun” dedi.

 

Programa, Afşin Kaymakamı Fatih Aksoy, AK Parti İl Başkanı Metin Doğan, Afşin Belediye Başkanı Mehmet Fatih Güven, Milletvekili Adayı Mehmet İlker Çitil, AK Parti İlçe Başkanı Şeref Kırbıyık, Elbistan Belediye Başkanı Durmuş Küçük ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Açılış ve temel atma programından sonra partililerle seçim bürosunda bir araya gelen Ünal, esnaf ziyareti ve Rabia Parkında incelemelerde bulundu.

 


Editör: Haber Merkezi