Kahramanmaraş'ın en çok hayvan varlığına sahip ilçelerinden biri olan Afşin'de, Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK)  IPARD Projesi kapsamında hibe desteği ile kurulan süt sığırcılığı işletme sayısı giderek artıyor.

Afşin İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Muttalip Kurt ve beraberindeki veteriner hekimler, Afşin'e yeni kurulan Efsus Süt Sığırcılığı İşletmesini ziyaret ederek incelemelerde bulundu.

Konu ile ilgili olarak  açıklama yapan İlçe Müdürü Afşin İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Muttalip Kurt, "İlçemiz hayvancılık açısından İlimizdeki en yüksek popülâsyona sahip ikinci ilçesi olmakla beraber süt üretimi ve satışı konusunda gerilerde kalmış durumdaydı.  Afşin ilçemizdeki bu sorunun çözümü için yaptığımız çalışmalar sonucunda günümüz itibari ile 500 üyeye ulaşmış bir Süt Üretici Birliğimiz mevcut olup ulusal ölçekte pazara hitap eden bir firmaya da süt satışı yapar duruma geldik. Bunun artması ve hayvancılık da önemli bir gelir kalemi olan süt üretiminin arttırılması için İlçe Müdürlüğümüz olarak elimizden gelen gayreti gösteriyoruz. Bundan sonra da göstermeye devam edeceğiz. Bu itibarla süt satışında önemli yer tutan Afşin'de yeni  kurulan büyük çiftlikleri önemsiyoruz ve sayılarının artmasını diliyoruz. Çünkü ilçemizde çiftlik sayılarımız artıkça o kadar süt üretimimiz  artacak ve pazara hakimiyetimiz artacaktır. Sektörde yaşanan gelişme ise küçük aile çiftliklerine de pozitif olarak yansıyacaktır."dedi.

Editör: Haber Merkezi