Anadolu Gençlik Derneği tarafından ortaokul ve lise öğrencilerine yönelik düzenlenen “Efendimizin İzinde” Siyer-i Nebi yarışması için başvurular başladı.

Anadolu Gençlik Derneği tarafından, gençlere peygamber sevgisi aşılamak ve O’nu günümüz gençliğine rehber olarak tanıtmak amacıyla düzenlenen yarışma, tüm Türkiye’de olduğu gibi, Afşin’de de tüm lise ve ortaokul öğrencilerine yönelik yapılacak. Çeşitli ödüllerinin verileceği bilgi yarışması, peygamberimizi anlatan kitaplardan hazırlanacak sorularla, çoktan seçmeli sınav şeklinde yapılacak.

Yarışma hakkında bilgi veren Anadolu Gençlik Derneği Afşin İlçe Temsilcisi, Afşin’deki tüm ortaokul ve lise öğrencilerini yarışmaya davet etti.

30 Kasım 2017 tarihine kadar kayıtların devam edeceğini söyleyen Anadolu Gençlik Derneği Afşin Temsilcisi Tahir Özden, “ Geçtiğimiz yıl ortaokul ve liseler arasında yoğun bir katılımla düzenlenen siyer-i nebi yarışması başvuruları başladı. Öğrencilerimiz 30 Kasım 2017 Perşembe gününe kadar devam edecek başvurular için www.efendimizinizinde.com sitesini ziyaret etmek yeterli.”dedi.

Anadolu Gençlik Derneği tarafından Türkiye genelinde düzenlenen Siyer-i Nebi Yarışmasının Peygamberimizi anlatan kitaplardan hazırlanacak sorularla yapılacağına değinen Özden, “ Dernek, ülke çapında faaliyet gösteren bir dernektir ve tek amacı gençleri manevi anlamında güçlendirmek, sevgi ve kardeşliği yayacak bir nesil yetiştirmektir. Bu anlamda dernek üyeleri olarak çalışmalar yürütmekteyiz. Derneğimiz Türkiye genelinde peygamber efendimizin hayatını daha iyi anlatabilmek için “2017 Siyer-i Nebi” yarışması düzenledi. Amacımız; ortaokul ve lise öğrencilerinin aidiyet duygularını pekiştirmek, Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed’in (s.a.s) hayatı hakkında daha hassas ve daha ayrıntılı bilgi edinmelerini sağlamak ve örnek bir neslin yetişmesine katkı sağlamaktır. Sevgili Peygamber’imizin hayatının daha iyi öğrenilmesine yapılabilecek küçük bir katkıyı, en büyük bahtiyarlık kabul edenler bulunduğu müddetçe, Efendimiz hakkında daha birçok eser, program, yarışmalar düzenlenecektir. Bu bağlamda günümüzde gerek uyuşturucu, alkol, sigara ile, gerekse dizilerle gençlerimizin ahlak ve maneviyatını tahrip edilmektedir. Bizler milli ve manevi değerlere bağlı bir gençlik yetiştirerek bu ifsadın önüne geçebiliriz. Bunun için Siyer-i Nebi Yarışmaları yaparak, ortaokullu ve liseli gençlerin Peygamber Efendimizin hayatını okumalarına vesile oluyoruz. Bizler sevgili peygamberimizin (s.a.s) razı olacağı bir gençlik yetiştirmek istiyoruz. 9 Aralık 2017 Cumartesi günü Afşin’imizde ve ülke genelinde yapılacak sınava gençlerimizi bekliyoruz.” diye konuştu.

Siyer-i Nebi yarışmasının başvurularının www.efendimizinizinde.com internet sitesi üzerinden başlanıldığını söylenen Özden, şöyle devam etti:

“Sınav soruları ortaokul ve lise için ayrı olmak üzere Peygamberimiz(sav) anlatan kitaplardan hazırlanacak. Katılmak isteyen ortaokul ve lise öğrencileri, sınav sorularının hazırlanacağı kitapları Afşin AGD Temsilciliği ve öğrencisi olduğu okul idaresinden temin edebilecekler. Sonuçlar 31 Aralık 2017 tarihinde açıklanacak ve ödül töreni düzenlenecek. Dereceye giren öğrencilerimize burs, bilgisayar, fotoğraf makinesi ve altın ödüllerimiz olacak. Bilgi yarışması hakkında bilgi almak isteyenler, 0505 806 19 48 numaralı hattı arayabilirler”

Editör: Haber Merkezi