Afşin’de, Anadolu Gençlik Derneği (AGD) tarafından ortaokul ve lise öğrencilerine yönelik düzenlenen “Efendimizin İzinde” Siyer-i Nebi sınavı yapıldı.

Anadolu Gençlik Derneği tarafından, gençlere peygamber sevgisi aşılamak ve O’nu günümüz gençliğine rehber olarak tanıtmak amacıyla düzenlenen sınava ortaokul ve lise düzeyinde 860 öğrenci başvurdu.

Siyer-i Nebi sınavının Türkiye’nin tüm il ve ilçelerinde yapıldığını söyleyen Anadolu Gençlik Derneği Afşin İlçe Temsilcisi Tahir Özden, Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed’in (s.a.s) hayatının gençler tarafından öğrenilmesini amaçladıklarını söyledi.

Milli ve manevi bağları güçlü bir gençliğin yetişmesi gerektiğini belirten Afşin AGD Temsilcisi Özden, “ Türkiye genelinde temsilcilikleri bulunan Anadolu Gençlik Derneği ortaokul, lise ve üniversite düzeyindeki gençlerimizin özüne, kendi köküne, anne ve babasını sayan, helal ve haram çizgisini ayırt edebilmesi için çalışmalar yapmaktadır. Bu kapsamda değerler eğitiminin yürürlükte olduğu bir dönemde ortaokul ve liselerde Peygamberimizin hayatını gençlerimizin öğrenmesi amacıyla yapılan sınavı Afşin’de de düzenledik.” dedi

Siyer-i Nebi yarışmasına Türkiye genelinde 500 bin başvuru olduğuna değinen Özden, “ Geçtiğimiz yıl düzenlediğimiz sınava 300 bin başvuru olmuştu. Bu yıl ise neredeyse 500 bin başvuru gerçekleşti. Afşin’de ise ortaokul ve lise düzeyinde yaklaşık 860 öğrenci bu sınava katıldı. Sınavda dereceye giren öğrencilerimize 31 Aralık 2017 Pazar günü Mekke’nin Fethi ve Kudüs Gecesi etkinliğinde öğrencilerimize ödüllerini takdim edeceğiz.” diye konuştu.

Mustafa Kemal İlkokulunda sınav heyecanını yaşayan 7. sınıf öğrencisi Enes Kılınç, sınavda fazla zorlanmadığını belirterek, yüksek puan almayı beklediğini söyledi.

Editör: Haber Merkezi