Diyanet İşleri Başkanlığına bağlı yurt genelindeki 86 bin 500 camide, öğle namazından önce şehitler için selâ verildi ve öğle namazının ardından bütün şehitler için dua edilip, Kur'an-ı Kerim okundu.
Afşin Müftülüğü'nce Ulu Camiide düzenlenen programda, öğle namazı öncesi vatandaşlar terör saldırılarında şehit olan asker ve polisler için dua ederek, yaralılara şifa diledi.

Programda Afşin Müftüsü Yakup Yıldırım tarafından Kur'an-ı Kerim okundu. Yıldırım,  yaptığı açıklamada, şehit aileleri ve Türk milletine başsağlığı diledi. 

Türk milletini birliliği, beraberliğe ve kardeşliğe davet eden Yıldırım, tüm vatandaşların sabırlı olmasını diledi ve vatandaşların teröre karşı bir olması, oynanmak istenen oyunlara karşı dikkatli olunması gerektiğini kaydetti.

Başta Ulu cami olmak üzere şehrimizin  bütün camilerinde Kur'an-ı Kerim'den sonra yapılan duaya cemaat hep bir ağızdan amin dedi. Yapılan duaya cemaatin yanı sıra, cami etrafından bulunan vatandaşlar da el açıp 'amin' dedi.

Öte yandan Ulu Camiinin duvarları Türk Bayraklarıyla süslenirken, mihrap, minber ve camii girişlerine de Türk Bayrağı asıldı.
Editör: Haber Merkezi