Türk Polis Teşkilatı'nın 177. kuruluş yıl dönümü dolayısıyla Afşin’de tören düzenlendi.

Afşin Hükümet Konağında düzenlenen törende, İlçe Emniyet Müdürü Metin Cengiz tarafından Atatürk Anıtı'na çelenk sunuldu. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla sona eren törenin ardından hatıra fotoğrafı çektirildi.

Burada konuşan İlçe Emniyet Müdürü Cengiz, Türk Polis Teşkilatının 177. kuruluş yıl dönümünü gururla kutladıklarını belirterek, polis teşkilatının köklü bir geçmişe sahip olduğunu söyledi.

Emniyet Teşkilatının daima demokratik hukuk devletinin ve Atatürk ilke ve inkılaplarının teminatı olduğunu aktaran Cengiz, "Türk Polis Teşkilatı her zaman devletinin emrinde, milletinin hizmetindedir. Ülkemize, bayrağımıza, devletimize yapılan her türlü saldırıya kararlılıkla kendini siper etmeye devam edecektir. Milletimiz, kahraman Polisi ve emniyet teşkilatıyla gurur duymaktadır." diye konuştu.

Cengiz, daha sonra törene katılan emniyet mensuplarının tek tek Polis Haftası'nı kutladı.

Etkinlikler kapsamında, şehitlikteki şehit kabirlerini ziyaret edildi. Tüm şehitler için Eshab-ı Kehf Camisi ve Külliyesinde Mevlid-i Şerif okutuldu. Kutlama programı Afşin Öğretmenevinde şehit yakınları ve gaziler için düzenlenen iftarın ardından sona erdi.

Editör: Haber Merkezi