Artık, Araç Parkları Ücretli

Afşin'de park sıkıntısı sorunu çözümü için önemli bir adım atıldı. İlçede en yoğun kullanılan iki caddede Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi tarafından ücretli park uygulaması başlatıldı.

Atatürk Caddesi ve Elçibey Caddesi'nde trafik yoğunluğunun azaltılmasına katkı sağlamak ve toplu ulaşımı teşvik etmek için Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi kuruluşu olan AKBEL A.Ş tarafından parkomat işletmeciliğini hayata geçirdi. 

Parkomat yetkilileri, şuanda Afşin'de tanıtım yaptıklarını ve 4 Ocak 2016 Pazartesi gününe kadar ücretsiz uygulama yapılacağını belirttiler. 

-  Saatlik ücreti 1 TL olacak

Atatürk ve Elçibey Caddesinde Sabah 08.00 ile akşam 18.00 arasında uygulamaya geçirilen parkomat siteminde ilk 10 dakika ücretsiz olacak ve araçlardan her saat başı 1 TL otopark ücreti alınacak. Engelli vatandaşla ve gaziler için ise ilk 2 saat için park ücreti alınmayacak.

Konu hakkında açıklama yapan Kahramanmaraş Pakomat Bölge Sorumlusu Galip Doğan," Afşin'de vatandaşların park stresinden ve zaman kaybından kurtaracak parkomat sistemi Atatürk Caddesi ve Elçibey Caddesinde uygulanmaya başlandı. Parkomat çalışmamız 1 Ocak 2015 tarihi itibariyle başlayacak. Şuanda ücretsiz olarak vatandaşlarımıza ücretli park sistemini tanıyoruz. Esnaflarımız ve vatandaşlarımızdan olumlu tepkiler alıyoruz”

"Afşin trafiğinde rahatlama olacak”

Afşin'in yoğun kullanıldığı caddelerde rahatlama olacağını ifade eden Doğan, " Cadde üzerine park edilen araçlar için ilk 10 dakika içinde ücret alınmayacak. 1 saat aracını park eden vatandaşımızdan 1 TL ücret alınacak. Afşin'in trafiğinde bir rahatlama olacak. Bu sistemin faydalarını esnafımızda ayrıca hissedecek. Çünkü alışveriş için çarşıya çıkan vatandaşlarımız park yeri bulamadığı için o alışverişi yapmadan ilerliyor. Bu sistem sayesinde esnaflarımız yeni yüzler görecek. Parkomat uygulamasının gittiği yerlerde büyük ölçüde trafikte rahatlama yaşanıyor" açıklamasında bulundu.





Editör: Haber Merkezi