Afşin'de, Paralel Devlet Yapılanması'na yönelik soruşturma kapsamında vergi kaçakçılığı iddiasıyla Kahramanmaraş merkez ve 5 ilçeyi kapsayan 26 adrese eş zamanlı operasyon düzenlendi.

İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Paralel Devlet Yapılanması'yla irtibatlı olduğu öne sürülen bazı özel eğitim kurumlarında vergi kaçakçılığı iddialarına yönelik inceleme başlattı.

Afşin FEM Dershanesi ve Özel Hasbi Şahin İlköğretim Okulu'ndaki vergi incelemesini değerlendiren dershane avukatı Mehmet Ergin, şehit haberlerinin geldiği günlerde bu incelemenin yapılmasını manidar bulduklarını ifade etti. Ergin, "Afşin FEM Dershanesi birimlerine incelemeye geldiler. Denetleme gerekçeleri ise dershanede vergi kaçırma ve suç işlemek amacıyla örgüt kurmak gerekçeleriyle arama ve inceleme yapılıyor. Vergi incelemesi her zaman gerçekleştirilen uygulama ancak bunun polis kontrolünde yapılması özel teşebbüs açısından makul değildir. Vergi daireleri vergi incelemeleri yapmaya haizdirler" dedi.

Polisin Kahramanmaraş merkez ile Afşin, Türkoğlu, Göksun, Elbistan ve Andırın ilçelerindeki 26 adrese eş zamanlı baskınında dijital verileri ve bilgisayarları incelediği öğrenildi.
Editör: Haber Merkezi