Ülke genelinde eş zamanlı uygulanan "Yaya Güvenliğinin Nöbetçisiyiz" kampanyası kapsamında Afşin'de, trafikte yaya önceliğine dikkat çekildi.

"Yaya Güvenliğinin Nöbetçisiyiz" sloganıyla 13.00-15.00 saatlerindeki uygulama kapsamında, Afşin Kaymakamı Ahmet Can Pınar, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı İsmail Serhat Çakar ve İlçe Emniyet Müdürü Hüseyin Akdoğan ile birlikte Afşinbey Caddesinde yaya geçidini kullanan vatandaşlara ve sürücülere bilgilendirici broşür dağıttı.

Kampanyanın amacının yayaların sağlığını korumak ve sürücülerin trafik kuralarına uymalarını sağlamak olduğunu ifade eden Kaymakam Pınar, " Ülke genelinde İçişleri Bakanımız Süleyman Soylu'nun talimatıyla uygulan önce yaya uygulaması hayata geçti. Ülke dışında uzun zamandır uygulanan bu kuralı ülkemize de kabul ettirmemiz lazım. Trafik kazalarını azaltalım, yayalara ve engelli vatandaşlarımıza öncelik sağlayalım. Daha önce ilçemizde önce yaya uygulamasını sürücülerimize ve yayalarımıza tanıtmıştık. Okullarımızda öğrencilere bu uygulama anlatılıyor. Bizlerde sürücülerimize ve vatandaşlarımıza bilgilendirici broşür dağıtarak önce yaya uygulamasını anlatıyoruz. Her geçen gün bu uygulamaya daha dikkat edildiğini gözlemliyoruz. Sürücülerimiz yolda karşıdan karşıya geçmeye çalışan vatandaşlarımıza yol veriyor. İnşallah tüm topluma bu bilinci yayarız." açıklamasında bulundu.

Editör: Haber Merkezi