Afşin ilçesinde, anaokulu, ilkokul ve ortaöğretim düzeyinde eğitim gören yaklaşık 20 bin öğrenci Cuma günü karne heyecanı yaşayacak.

Kovid-19 salgının ardından aralıksız okullarına giden öğrenciler karnelerini alarak 2021-2022 eğitim ve öğretim yılının ilk yarısını tamamlayacak.

Öğrencilere verimli bir tatil geçirmesini dileyen Afşin İlçe Milli Eğitim Müdürü Fatih Kaba, “ Afşin’de yarı yıl tatili nedeni ile yaklaşık 20 bin öğrencimiz karne alacak. 2021-2022 eğitim-öğretim yılının 1. dönemini hedeflerimiz doğrultusundaki çalışmalarımız ile sonlandırdık. Pandeminin ardından öğrencilerimiz ve öğretmenlerimiz yüz yüze eğitim gerçekleştirdi. Çocuklarımızın alacağı karneler onların ‘iyi’ ya da ‘kötü’ birer çocuk olduğunun göstergesi olmadığını hatırlatmak isterim. Karne çocuklarınızın zekâsının, iyi insan olmasının, devletine veya milletine bağlı bireyler olduğunun göstergesi değildir. Karne çocuğunuzun ders performansını gösteren, güçlendirilmesi gereken kazanımları görmemizi sağlayan belgelerdir. Bugün verilen karneler sadece çocukların değil aynı zamanda anne babaların, öğretmenlerin ve bizlerinde karneleridir. Öğrencilerimize tatili verimli ve olabildiğince eğlenceli geçirmelerini istiyorum.” açıklamasında bulundu

Yarıyıl tatili, 24 Ocak 2022 Pazartesi başlayıp 4 Şubat 2022 Cuma tamamlanacak.

İkinci dönem ise, 7 Şubat 2022 Pazartesi başlayacak ve 17 Haziran 2022 Cuma sona erecek.

Editör: Haber Merkezi