Afşin’de ağız ve diş sağlığı çalışmaları kapsamında ilköğretim okullarında flor jel uygulamasının birinci tur uygulaması tamamlandığı bildirildi.

Afşin Halk Sağlığı Merkezi Müdürlüğü tarafından başlatılan kampanya çerçevesinde Afşin’de 2. Ve 3. Sınıf öğrencileri flor jel uygulaması yapıldı.

Afşin’de yaklaşık 4 bin öğrenciye flor jel uygulamasının yapıldığını kaydeden Afşin Toplum Sağlığı Merkezi Müdürü Muhammet Aysan, “ Afşin’de İlköğretim okulu 2 ve 3. sınıfta öğrenim gören toplam 4 bin öğrencinin Ağız ve Diş sağlığı konusunda hem bilgilendirdik hem de flor jel uygulaması gerçekleştirdik. Flor jel uygulamasında amacın bu konuya öğretmen-veli dikkatini çekebilmek, tabandan destekli bir çürükten korunma modeli oluşturabilmek, yılda en az 4 defa yapılan fırça ile flor jel uygulama işlemiyle çocuğa fırçalamayı anımsatmak, yeni çıkan özellikle birinci azı dişlerini kuvvetlendirmek, mevcut çürüklerin çürüme hızlarını azaltabilmektir. Uygulanan Flor-jel diş çürüğünü önler, diş minesini güçlendirerek asitlere karşı daha dirençli olmasını sağlar. Yeni çürük oluşumunu engeller. Çocuklarda görülen diş çürükleri, okul başarısını ve çocuğun kendine güvenini olumsuz yönde etkiler. Günümüzde diş çürüklerinden korunmada en etkili yöntem florür kullanımıdır.” dedi.

 

 

Editör: Haber Merkezi